ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Περαιτέρω μέτρα για την αποτροπή της εξάπλωσης της πανδημίας του νέου κορονοϊού παίρνει η Δανία
Η κυβέρνηση της Δανίας θα ανακοινώσει σήμερα Δευτέρα περαιτέρω περιοριστικά μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης της πανδημίας του νέου κορονοϊού, ανακοίνωσε χθες Κυριακή η πρωθυπουργός Μέτε Φρέντεριξεν, κάνοντας λόγο για σχέδιο «στοχευμένων ημιεγκλεισμών» στις τρεις μεγαλύτερες πόλεις της χώρας.
«Στη βάση των συστάσεων που λάβαμε (…) προετοιμάσαμε κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου έναν στοχευμένο ημιεγκλεισμό», είπε η επικεφαλής της κυβέρνησης σε διάγγελμά της που μεταδόθηκε μέσω ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης χθες βράδυ.
Τα μέτρα αναμένεται να αφορούν τις περιοχές της σκανδιναβικής χώρας που πλήττονται περισσότερο, δηλαδή την Κοπεγχάγη και δήμους στα περίχωρά της, καθώς και τις άλλες δύο μεγαλύτερες πόλεις της Δανίας, την Όρχους (δυτικά) και την Οντένσε (κεντρικά).
«Πρέπει να θέσουμε υπό έλεγχο την εξάπλωση πριν από τα Χριστούγεννα», τόνισε, καθώς η Δανία κατέγραψε χθες ρεκόρ 1.745 επιβεβαιωμένων κρουσμάτων σε 24 ώρες.
Τα μέτρα, για τα οποία δεν έδωσε λεπτομέρειες, θα παρουσιαστούν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου αργότερα σήμερα.
Η Δανία, η οποία δυσκολεύεται να κάμψει την αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων, είχε ήδη ανακοινώσει την περασμένη Τρίτη ότι μειώνει τις εξωσχολικές δραστηριότητες, ενώ συνέστησε να προτιμάται η τηλεργασία στην Κοπεγχάγη, για να επιβραδυνθεί η εξάπλωση της πανδημίας.
Τα μέτρα αυτά ακολούθησαν μια πρώτη σειρά περιορισμών που ανακοινώθηκαν στα τέλη Οκτωβρίου, όταν το δεύτερο κύμα άρχιζε να πλήττει την Ευρώπη.
Συνολικά, η Δανία — χωρίς να λογαριάζονται η Γροιλανδία και τα νησιά Φερόες, αυτόνομες περιοχές όπου δεν έχει υπάρξει κανένας θάνατος ως εδώ — καταγράφει ως αυτό το στάδιο 885 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 και 90.000 μολύνσεις από τον SARS-CoV-2 επί συνόλου 5,8 εκατομμυρίων κατοίκων από την έναρξη της κρίσης. Η χώρα συγκαταλέγεται στους καλούς μαθητές στην Ευρώπη ως προς την αντιμετώπιση της πανδημίας.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- ΗΠΑ και Ιράν υπέγραψαν ηλεκτρονικά το μνημόνιο κατανόησης – Ακυρώνεται η τελετή στην Ελβετία
- Στην τελική ευθεία για την εισαγωγή των Attica Stores στο Χρηματιστήριο
- Θ. Τσούφης (Πλαστικά Θράκης): Η συσκευασία μετατρέπεται από κόστος σε επένδυση που αναδεικνύει την αξία του προϊόντος
- Χρηματιστήριο: Οι υπεραξίες από τις γεωτρήσεις και το σενάριο που οδηγεί σε υψηλό 18 ετών την HelleniQ Energy
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.