• Κοινωνία

    Στο σφυρί η πολυτελής θαλαμηγός ενός εκ των πλουσιότερων ανθρώπων της Σαουδικής Αραβίας (pics)

    • NewsRoom


    Στη Μαρίνα Ζέας βρέθηκε η 80 μέτρων θαλαμηγός που κατασκευάστηκε το 2018 και ανήκει στον Σαουδάραβα επιχειρηματία Fahad Mohammed Saleh Al Athel.

    Με περιουσία που φθάνει τα 2,2 δισεκατομμύρια δολάρια ο Fahad Mohammed Saleh al Athel θεωρείται από τους πλουσιότερους Σαουδάραβες επιχειρηματίες της Μέσης Ανατολής.

    Ο όμιλος που ίδρυσε και φέρει το όνομα Fal Holdings δραστηριοποιείται στον τομέα της υγείας, της τεχνολογίας, των ξενοδοχείων και του real estate. Ο Fahad Mohammed Al Athel γεννήθηκε τον Μάιο του 1948 και είναι παντρεμένος έχοντας αποκτήσει τρεις γιους.

    Η ζωή του μοιράζεται μεταξύ  Ριάντ και Ελβετίας ενώ είναι από τους λίγους Σαουδάραβες επιχειρηματίες που διαθέτει δικό του αεροσκάφος ένα Embraer ERJ-135BJ Legacy 600.

    Ο όμιλος Fal Holdings μεταξύ άλλων έχει και την εταιρεία Fal motors η οποία συνεργάζεται με την ZXAUTO τη δεύτερη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Κίνας. Τα ετήσια έσοδά του είναι άνω των 600 εκατομμυρίων δολαρίων και απασχολεί περίπου 4000 εργαζόμενους. Μεταξύ των επενδύσεων που έχει κάνει ο Fahad Mohammed Al Athel είναι και το αεροδρόμιο London Ashfort στην Αγγλία.

    Σύμφωνα με πληροφορίες από το pagenews.gr, η θαλαμηγός Elements η οποία ανήκει στον Σαουδάραβα κροίσο έχει μήκος 80 μέτρων και μπορεί να φιλοξενήσει 24 άτομα. Διαθέτει πλήρωμα 29 ατόμων και το κόστος του ανήλθε στα 130 εκατομμύρια δολάρια. Τη συγκεκριμένη θαλαμηγό ο Σαουδάραβας επιχειρηματίας επιθυμεί να πουλήσει σε μια τιμή πολύ χαμηλότερη από το αρχικό κόστος κατασκευής.

    Συγκεκριμένα όποιος δώσει 112 εκατομμύρια δολάρια μπορεί να την αποκτήσει. Η θαλαμηγός Elements βρέθηκε πριν από λίγα 24ωρα στην Μαρίνα Ζέας μαγνητίζοντας τα βλέμματα περαστικών και θαμώνων.

    Αρχικά η πολυτελής θαλαμηγός είχε παραγγελθεί για άλλον ιδιοκτήτη. Για άγνωστο λόγο, και ενώ η ναυπήγησή του Elements είχε προχωρήσει, ο ιδιοκτήτης απέσυρε το ενδιαφέρον για την αγορά του, αλλά ο Σαουδάραβας επιχειρηματίας αποφάσισε να ολοκληρώσει την κατασκευή του με σκοπό αργότερα να το πουλήσει. Η ναυπήγηση ολοκληρώθηκε το 2018 και αφού ο Fahad Mohammed Al Athel το «δοκίμασε» ταξιδεύοντας μέχρι την έκθεση του Μονακό το έχει βγάλει πλέον στο σφυρί αναθέτοντας σε εταιρεία την πώλησή του.

     



    ΣΧΟΛΙΑ