ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η υπερπολυτελής θαλαμηγός «Χριστίνα» η οποία αποτέλεσε από τα μέσα της δεκαετίας του ΄50 σύμβολο της απόλυτης χλιδής και του αμύθητου πλούτου του Ωνάση, φιλοξένησε στους χώρους της ιστορικές προσωπικότητες.
Μεταξύ άλλων φιλοξένησε τους Ουίνστον Τσώρτσιλ, τον βασιλιά Φαρούκ της Αιγύπτου, την Μέριλιν Μονρόε, την Λιζ Τέιλορ, τον Ρίτσαρντ Μπάρτον, τον Τζων. Φ. Κένεντι, τον Φρακν Σινάτρα, την Μαρία Κάλλας και πολλούς άλλους.
Η μυθική θαλαμηγός μήκους 99 μέτρων, σήμερα διατηρεί τον απόηχο της παλαιάς αίγλης της καθώς ναυλώνεται για κρουαζιέρες VIP ταξιδιωτών αντί του ποσού των 455.000 ευρώ την εβδομάδα.
Σύμφωνα με πληροφορίες του parianostypos, μετέφερε στη Νάουσα της Πάρου Ινδούς πολιτικούς, επιχειρηματίες και αξιωματούχους οι οποίοι συνόδευσαν τον Ινδό Πρόεδρο της Δημοκρατίας κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Ελλάδα και μετείχαν στο περιθώριο της επίσκεψης, σε Ελληνοινδικό επιχειρηματικό forum.
Για την ιστορία αξίζει να αναφερθεί ότι για την μετασκευή της θαλαμηγού σε πλωτό παλάτι, ο Ωνάσης ξόδεψε το 1954 το αστρονομικό για την εποχή ποσό των τεσσάρων εκατομμυρίων δολαρίων! Το γιότ μπορεί να φιλοξενήσει στις πολυτελείς σουίτες του 36 άτομα και άλλα 35 ως πλήρωμα, διαθέτει ελικοδρόμιο, βιβλιοθήκη, γυμναστήριο, σπα, μπαρ, κέντρο ομορφιάς, παιδότοπο και πισίνα η οποία με το πάτημα ενός κουμπιού μετατρέπεται σε πίστα χορού. Διαθέτει απίστευτες ανέσεις και σπάνια διακόσμηση από πολυτελή, εξωτικά υλικά καθώς και πανάκριβα αυθεντικά έργα τέχνης.
Η θρυλική θαλαμηγός στο κατάστρωμα της οποίας ο Ωνάσης παντρεύτηκε την Τζάκι Μπουβιέ, έζησε ένα θυελλώδη εν πλω έρωτα με την Μαρία Κάλλας και φιλοξένησε τη γαμήλια δεξίωση του πρίγκιπα Ρενιέ του Μονακό με την Γκρέις Κέλι, έγινε παγκοσμίως γνωστή κατά τις προηγούμενες δεκαετίες και αποτελεί σήμερα μέρος του μύθου και της ιστορίας του μεγάλου Έλληνα κροίσου που τη λάτρεψε.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ο Μπουτάρης υπέγραψε σύμφωνο συμβίωσης με την αγαπημένη του – Το διαμέρισμα των 170 τ.μ. και ο Σκοπιανός επιχειρηματίας
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Πετρέλαιο: Στα 80 δολάρια το Brent – Φόβοι για άλμα στα 100 – Παραγωγή κατά 206.000 βαρέλια/ημερησίως αποφάσισε ο ΟΠΕΚ+
- Ανεξάρτητη Αρχή Ελέγχου Αγοράς: Εντατικοποίηση των ελέγχων στην αγορά καυσίμων
- Χριστοδουλίδης: Ο Στάρμερ επιβεβαίωσε ότι η Κύπρος δεν έγινε στόχος ιρανικών πυραύλων
- Ισραηλινή επίθεση σε σχολείο του Ιράν: 148 οι νεκροί από το πυραυλικό πλήγμα
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.