• LIFE&STYLE

    H θρυλική θαλαμηγός «Χριστίνα» του Ωνάση φιλοξένησε VIP επισκέπτες από την Ινδία στην Πάρο

    Καιρός: Ηλιοφάνεια και κρύο


    Η υπερπολυτελής θαλαμηγός «Χριστίνα» η οποία αποτέλεσε από τα μέσα της δεκαετίας του ΄50 σύμβολο της απόλυτης χλιδής και του αμύθητου πλούτου του Ωνάση, φιλοξένησε στους χώρους της ιστορικές προσωπικότητες.

    Μεταξύ άλλων φιλοξένησε τους Ουίνστον Τσώρτσιλ, τον βασιλιά Φαρούκ της Αιγύπτου, την Μέριλιν Μονρόε, την Λιζ Τέιλορ, τον Ρίτσαρντ Μπάρτον, τον Τζων. Φ. Κένεντι, τον Φρακν Σινάτρα, την Μαρία Κάλλας και πολλούς άλλους.

    Η μυθική θαλαμηγός μήκους 99 μέτρων, σήμερα διατηρεί τον απόηχο της παλαιάς αίγλης της καθώς ναυλώνεται για κρουαζιέρες VIP ταξιδιωτών αντί του ποσού των 455.000 ευρώ την εβδομάδα.

    Σύμφωνα με πληροφορίες του parianostypos, μετέφερε στη Νάουσα της Πάρου Ινδούς πολιτικούς, επιχειρηματίες και αξιωματούχους οι οποίοι συνόδευσαν τον Ινδό Πρόεδρο της Δημοκρατίας κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Ελλάδα και μετείχαν στο περιθώριο της επίσκεψης, σε Ελληνοινδικό επιχειρηματικό forum.

    Για την ιστορία αξίζει να αναφερθεί ότι για την μετασκευή της θαλαμηγού σε πλωτό παλάτι, ο Ωνάσης ξόδεψε το 1954 το αστρονομικό για την εποχή ποσό των τεσσάρων εκατομμυρίων δολαρίων! Το γιότ μπορεί να φιλοξενήσει στις πολυτελείς σουίτες του 36 άτομα και άλλα 35 ως πλήρωμα, διαθέτει ελικοδρόμιο, βιβλιοθήκη, γυμναστήριο, σπα, μπαρ, κέντρο ομορφιάς, παιδότοπο και πισίνα η οποία με το πάτημα ενός κουμπιού μετατρέπεται σε πίστα χορού. Διαθέτει απίστευτες ανέσεις και σπάνια διακόσμηση από πολυτελή, εξωτικά υλικά καθώς και πανάκριβα αυθεντικά έργα τέχνης.

    Η θρυλική θαλαμηγός στο κατάστρωμα της οποίας ο Ωνάσης παντρεύτηκε την Τζάκι Μπουβιέ, έζησε ένα θυελλώδη εν πλω έρωτα με την Μαρία Κάλλας και φιλοξένησε τη γαμήλια δεξίωση του πρίγκιπα Ρενιέ του Μονακό με την Γκρέις Κέλι, έγινε παγκοσμίως γνωστή κατά τις προηγούμενες δεκαετίες και αποτελεί σήμερα μέρος του μύθου και της ιστορίας του μεγάλου Έλληνα κροίσου που τη λάτρεψε.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:  Ο Μπουτάρης υπέγραψε σύμφωνο συμβίωσης με την αγαπημένη του – Το διαμέρισμα των 170 τ.μ. και ο Σκοπιανός επιχειρηματίας



    ΣΧΟΛΙΑ