• Κοινωνία

    Στο έλεος της κακοκαιρίας ξανά η Κρήτη: Εγκλωβισμένα άτομα-Κινδυνεύει η ιστορική γέφυρα του Μύρτου

    • NewsRoom


    Στο έλεος της κακοκαιρίας βρίσκεται για ακόμη μια φορά η Κρήτη με τις ισχυρές καταιγίδες που άρχισαν να εκδηλώνονται αργά το βράδυ της Παρασκευής να έχουν προκαλέσει σοβαρά προβλήματα.

    Αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη στο Λασίθι μεγάλη επιχείρηση καθώς εγκλωβίστηκαν τέσσερα άτομα, εξαιτίας της σφοδρής βροχής. Συγκεκριμένα στην περιοχή της Παχιάς Αμμου Λασιθίου άνθρωποι ανέβηκαν στην ταράτσα του σπιτιού τους, καθώς η στάθμη του νερού έχει ανέβει πλέον επικίνδυνα περιμετρικά της οικίας, ξεπερνώντας τα 3 μέτρα σε ύψος.

    Πέρα από τα προβλήματα που έχουν προκληθεί στο επαρχιακό οδικό δίκτυο με κατολισθήσεις και καταπτώσεις βράχων και όγκου χωμάτων, προκλήθηκαν εκτεταμένες υλικές ζημιές σε θερμοκήπια στο Στόμιο.

    Συνεργεία της δημοτικής αρχής εργάζονται προκειμένου να αποκατασταθούν τα προβλήματα στο οδικό δίκτυο, ενώ οι παραγωγοί και οι ιδιοκτήτες θερμοκηπίων κάνουν λόγο για ολοσχερή καταστροφή.

    Μύρτος: Γέφυρα 100 ετών απειλείται

    Παράλληλα, όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα neakriti, η 100 ετών μνημειακή γέφυρα του Μύρτου κινδυνεύει να καταρρεύσει. Οι καταρρακτώδεις βροχές έχουν φουσκώσει το ποτάμι που περνάει κάτω από την γέφυρα, η οποία αν και επισκευάστηκε πριν δύο χρόνια, κάτοικοι της περιοχής ανησυχούν καθώς, όπως αναφέρουν, οι πρόχειρες κατασκευές έχουν καταστραφεί και δεν αποκλείεται να δούμε εικόνες που παραπέμπουν στην γέφυρα του Κερίτη στα Χανιά η οποία κατέρρευσε.

    https://www.facebook.com/100011241166302/videos/821630621554969/

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Κακοκαιρία: Σοβαρά προβλήματα ηλεκτροδότησης στην Αττική

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έρχεται νέο κύμα κακοκαιρίας – Ποιες περιοχές θα «σαρώσει»

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Καιρός: Βροχές, καταιγίδες και χαλάζι-Πού θα είναι πιο έντονα τα φαινόμενα



    ΣΧΟΛΙΑ