• Κοινωνία

    Στο εδώλιο ξανά οι δολοφόνοι του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου – Διεκδικούν μικρότερη ποινή

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Ζαφειρόπουλος

    Μιχάλης Ζαφειρόπουλος


    Έντεκα μήνες μετά την πρωτόδικη καταδίκη τους σε ισόβια κάθειρξη για τη δολοφονία του γνωστού δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, οι 3 Αλβανοί κατηγορούμενοι δικάζονται ξανά από σήμερα.

    Στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας άρχισε η εκδίκαση της έφεσής τους, καθώς διεκδικούν μικρότερη ποινή από την ανώτατη που τους επέβαλε το πρωτοβάθμιο δικαστήριο.

    Παρόντες στο δικαστήριο σήμερα οι δύο από τους τρεις κατηγορούμενους. Απουσίαζε ο φερόμενος ως ηθικός αυτουργός, Κλοντιάν Λεκοτσάι, καθώς, σύμφωνα με τον δικηγόρο του, δεν έχει μεταχθεί από τις φυλακές Χανίων, όπου κρατείται. Αυτός ήταν και ο λόγος που τελικά το δικαστήριο διέκοψε τη συνεδρίαση του για τις 14 Σεπτεμβρίου. Ούτε και τότε, όμως, δεν θα αρχίσει η δίκη επί της ουσίας, καθώς θα υπάρξει νέα διακοπή για τις 25 Σεπτεμβρίου.

    Όπως ενημέρωσε από έδρας ο πρόεδρος του Μικτού Ορκωτού Εφετείου, ο λόγος της δεύτερης διακοπής είναι ότι η αίθουσα στην οποία θα συνεδριάσει το δικαστήριο στις 14 Σεπτεμβρίου είναι μικρή.

    Παρόντες στο δικαστήριο η χήρα του άτυχου ποινικολόγου και τα παιδιά του.

    «Το κύριο μέλημα της οικογένειας είναι να αποδοθεί Δικαιοσύνη και να μην επιτρέψουμε να χαθεί στη λήθη το ήθος η διαδρομή και η ακεραιότητα του Μιχάλη Ζαφειροπούλου», δήλωσε ο δικηγόρος της οικογένειας του θύματος, Θοδωρής Μαντάς.

    Η απόφαση των επτά τακτικών και λαΐκών δικαστών του πρωτοβάθμιου κακουργιοδικείου ήταν ομόφωνη. Χωρίς να αναγνωρίσουν στους δράστες ελαφρυντικό ή κάποια από τις ευεργετικές διατάξεις που προβλέπει ο νέος Ποινικός Κώδικας, τις οποίες και ζήτησαν.

    Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο εξέδωσε την ετυμηγορία του τον Οκτώβριο του 2019, μετά από πολύμηνη ακροαματική διαδικασία, ακριβώς δύο ημέρες πριν συμπληρωθούν δύο χρόνια από τη δολοφονία του γνωστού ποινικολόγου.

    Στον Ιμπραχίμ Μπραχιμάι, ο οποίος έχει παραδεχθεί ότι πυροβόλησε (για να τραυματίσει, ισχυρίζεται) τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο, το δικαστήριο επέβαλε ισόβια κάθειρξη για την ανθρωποκτονία και επιπλέον ποινή 11 ετών για δυο ληστείες, οπλοφορία και οπλοχρησία.

    Ισόβια επιβλήθηκε στους δύο Αλβανούς, Όλντι Ντούλτσε και Κλοντιάν Λεκοτσάι, για ηθική αυτουργία στη δολοφονία.



    ΣΧΟΛΙΑ