• Κοινωνία

    Στις 7 Δεκεμβρίου η καταβολή των επιδομάτων από τον ΟΑΕΔ – Και το δώρο Χριστουγέννων των ανέργων

    ΟΑΕΔ


    Την Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου θα καταβληθούν τα επιδόματα ανεργίας, το επίδομα για τους μακροχρόνια ανέργους και το βοήθημα επιδόματος ανεργίας για τους αυτοαπασχολούμενους, αλλά και το δώρο Χριστουγέννων στους επιδοτούμενους ανέργους και στις δικαιούχους της ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας. Η διαδικασία της καταβολής των επιδομάτων θα συνεχιστεί μέχρι και τις 6 Ιανουαρίου.

    Για πρώτη φορά καταβάλλονται τόσο νωρίς τα επιδόματα και η πληρωμή του Δώρου Χριστουγέννων έτους 2020 από τον ΟΑΕΔ. Οι πιστώσεις των επιδομάτων και του Δώρου Χριστουγέννων στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων θα γίνουν αυτόματα, με απευθείας κατάθεση στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων. Δεν απαιτείται καμία ενέργεια από τους δικαιούχους και δεν υφίσταται κανένας λόγος προσέλευσης στα Κέντρα

    Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ2). Οι πληρωμές εμφανίζονται στους τραπεζικούς λογαριασμούς εντός 3 εργάσιμων ημερών, μετά την καταβολή τους από τον ΟΑΕΔ.

    Υπενθυμίζεται ότι για όσους επιδοτούμενους ανέργους έχουν υποχρέωση δήλωσης παρουσίας κατά το χρονικό διάστημα των προπληρωμών επιδομάτων, η προπληρωμή θα καταβληθεί μετά την δήλωση παρουσίας, η οποία γίνεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά (gov.gr → Εργασία και ασφάλιση → Ανεργία → Δήλωση παρουσίας επιδοτούμενων ανέργων.

    Διαβάστε ακόμα: 

    Πότε θα καταβληθεί η αποζημίωση των €800 για τον Νοέμβριο- Πόσο κόβεται το Δώρο Χριστουγέννων – Μέχρι πότε θα καταβληθεί

    Ο Γ. Βρούτσης δίνει απαντήσεις για Δώρο Χριστουγέννων, συντάξεις, επίδομα ανεργίας



    ΣΧΟΛΙΑ