Στα εγκαίνια της «Salonica Cannabis Expo», που διεξάγεται για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη παρευρέθηκαν η υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης, Κατερίνα Νοτοπούλου και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης.
Τόσο η υφυπουργός όσο και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης μίλησαν για τις τεράστιες δυνατότητες που διανοίγονται στον τομέα της καλλιέργειας και μεταποίησης της κάνναβης τόσο σε ιατροφαρμακευτικό όσο και σε κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο.
«Επισκεφθήκαμε σήμερα μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα έκθεση, σε συνέχεια μίας πολύ πετυχημένης έκθεσης που είχε γίνει και στην Αθήνα με τη συμμετοχή και της Περιφέρειας Αττικής», δήλωσε η κα. Νοτοπούλου και υπογράμμισε: «Νομίζω ότι δείχνει πλέον τον δρόμο για τις τεράστιες δυνατότητες που ανοίγουν με τον κλάδο της καλλιέργειας της κάνναβης και της μεταποίησης στη βιομηχανία, στη γεωργία και κυρίως στην Ιατρική».
Πρόσθεσε πως η κυβέρνηση έχει ξεπεράσει πλέον το στάδιο του σκοταδισμού, ειδικά μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για τη φαρμακευτική κάνναβη. «Θυμάστε πόσο είχε πολεμηθεί η κυβέρνηση για κάτι που επιστημονικά είναι αποδεδειγμένο, ιδιαίτερα στο κομμάτι της ιατροφαρμακευτικής και της θεραπείας», ανέφερε χαρακτηριστικά.
«Νομίζω ότι ήρθε η ώρα να δούμε τις τεράστιες δυνατότητες που δίνει αυτό το προϊόν τόσο κοινωνικά όσο και οικονομικά. Δεν πρέπει να το δαιμονοποιήσουμε άλλο και κυρίως να το υποτιμήσουμε» συμπλήρωσε η κα. Νοτοπούλου και τόνισε πως υπάρχουν πολλές ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες πρωτοβουλίες και στη Θεσσαλονίκη και σε ολόκληρη τη Μακεδονία και τη Θράκη στον τομέα αυτό. «Και νομίζω ότι θα πρέπει στο επόμενο διάστημα να στοχεύσουμε και νομοθετικά στο κομμάτι της έρευνας για τις δυνατότητές της», είπε καταλήγοντας.

Η υφυπουργός στη συνέχεια περιηγήθηκε στα περίπτερα της έκθεσης, δοκίμασε ροφήματα κάνναβης και ενημερώθηκε για τη χρήση του βοτάνου σε βιομηχανικό και ιατροφαρμακευτικό επίπεδο.
Το «παρών» έδωσε και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, ο οποίος τάχθηκε υπέρ της αποποινικοποίησης της κάνναβης για ψυχαγωγικούς σκοπούς και τόνισε την ανάγκη εκσυγχρονισμού της νομοθεσίας. «Είναι δυσάρεστο που ακόμα, ειδικά το υπουργείο Γεωργίας, δεν έχει προωθήσει την καλλιέργεια της βιομηχανικής και φαρμακευτικής κάνναβης, ακόμα και για την ψυχαγωγία, γιατί είναι πραγματικά ένας πολύ καλός τρόπος καλλιεργειών και πολύ καλό εισόδημα και για το κράτος και για τον παραγωγό και για όλα.
Στη Θεσσαλονίκη από παλιά οι δύο μεγάλες βιομηχανίες της πόλης, η Βίλκα και η Σεζάρ χρησιμοποιούσαν την κάνναβη για βιομηχανικούς σκοπούς, τσουβάλια και λοιπά», ανέφερε ο δήμαρχος και πρόσθεσε πως «για αυτούς που ανησυχούν για τη νομιμοποίηση της κάνναβης, το αλκοόλ το ίδιο πράγμα δεν είναι; Αν πιεις λίγο περνάς καλά, αν πιεις πολύ μεθάς. Νομίζω ότι πια ήρθε η ώρα να εκσυγχρονιστούμε και εμείς».

Δείτε τα βίντεο:
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Στο πλευρό του Αλέξη Τσίπρα στη Νέα Υόρκη η Περιστέρα Μπαζιάνα (pics)
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νοτοπούλου: «Έχω εργαστεί ως γραμματέας, πωλήτρια και ψυχολόγος»
ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Η Κατερίνα Νοτοπούλου επιθεωρεί τον 6ο αμερικανικό στόλο (pics)
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Λιόν… σε ελεύθερη πτώση: Ζημίες 200 εκατ. ευρώ, χρέη-φαντάσματα και ο λογαριασμός του Τέξτορ
- Αποκάλυψη – Θοδωρής Λιβάνιος στο mononews: Ο εκλογικός νόμος για τις εθνικές κάλπες του 2027 δεν πρόκειται να αλλάξει
- Tο Χριστουγεννιάτικο Μπαζάρ της Καλλιπάτειρας, ο Μιχάλης Μανιάτης και η συλλογή του στη Θεσσαλονίκη και τα βραβεία για τις γυναίκες που ξεχώρισαν
- Πόλεμος Νταβιντιάν – Παπαμιμίκου στο Open: Ποιος πραγματικά κρατά το τιμόνι του σταθμού του Ιβάν Σαββίδη;