• Κοινωνία

    Στην Αλβανία πέντε ημέρες… μετά πηγαίνει αξιωματικός της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία Κατσίφα

    • NewsRoom
    Κωνσταντίνος Κατσίφας

    Κωνσταντίνος Κατσίφας


    Έλληνας αξιωματικός της Αστυνομίας μεταβαίνει σήμερα στην Αλβανία, προκειμένου να συμμετάσχει στις έρευνες για την υπόθεση της ένοπλης συμπλοκής κατά την οποία σκοτώθηκε ο ομογενής Κωνσταντίνος Κατσίφας, 35 ετών, την ημέρα της επετείου της 28ης Οκτωβρίου, στις Βουλιαράτες του νομού Αργυροκάστρου.

    Σύμφωνα με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη η παρουσία του Έλληνα αξιωματικού συμφωνήθηκε μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας, στο πλαίσιο της διμερούς συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.

    Την ίδια ώρα η οικογένεια του Κωνσταντίνου Κατσίφα συνεχίζει να βιώνει έναν «Γολγοθά», καθώς μέχρι στιγμής δεν έχουν μπορέσει να δουν τη σορό του παιδιού τους και να κάνουν την κηδεία. Θα πρέπει να υποβάλλουν νέο αίτημα, ενώ οι αλβανικές εισαγγελικές αρχές ζήτησαν από τον πατέρα του Κωνσταντίνου Κατσίφα να καταθέσει εγγράφως το επίμαχο αίτημα τις επόμενες ημέρες προκειμένου να το εξετάσουν.

    Την ίδια στιγμή, συνάντηση με τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας Βαγγέλη Ιωαννίδη είχε χθες ο δικηγόρος της οικογένειας του Κωνσταντίνου Κατσίφα προκειμένου να τον ενημερώσει για τις νομικές ενέργειες στις οποίες θα προβεί. Η οικογένεια ζητά, όπως έγινε γνωστό, να σταματήσει κάθε διαδικασία για νέα νεκροτομή στη σορό, θεωρώντας ότι πλέον δεν έχει νόημα μετά και τη διαπίστωση ότι ο Αλβανός ιατροδικαστής είχε αλλοιώσει βασικά στοιχεία.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Υπόθεση Κατσίφα: Στη Δικαιοσύνη βίντεο από τις κάμερες των Ειδικών Δυνάμεων, λένε τα αλβανικά ΜΜΕ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τίρανα: Η Εισαγγελία καλεί τον πατέρα του Κατσίφα να καταθέσει αίτημα για τη σορό του

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Σιγή ιχθύος από τα Τίρανα για την παραλαβή της σορού του Κωνσταντίνου Κατσίφα



    ΣΧΟΛΙΑ