• Κοινωνία

    «Στα χέρια» της Ξένης Δημητρίου περνά η υπόθεση για το βούλευμα Εφετών για το C4i, μετά την αναφορά της ΔΗΣΥ

    δάνεια κομμάτων

    H εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου


    Το πόρισμα της Επιτροπής της Βουλής για το σύστημα ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας (C4i) αλλά και τη δικογραφία της υπόθεσης θα ζητήσει η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, μετά την αναφορά που της κατέθεσε σήμερα αντιπροσωπεία βουλευτών της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

    Η ΔΗΣΥ ζητά απαντήσεις για την πορεία της έρευνας του C4i, επικαλούμενη βούλευμα που κάνει λόγο για ευθύνες μελών της κυβέρνησης Καραμανλή.

    Η κα Ξένη Δημητρίου θα ζητήσει όλα τα στοιχεία για να διαπιστώσει εάν η Βουλή γνώριζε όλα τα στοιχεία της υπόθεσης.

    Την αναφορά της ΔΗΣΥ υπογράφουν οι βουλευτές Βασίλης Κεγκέρογλου, Γεώργιος-Δημήτριος Καρράς, Θεόδωρος Παπαθεωδώρου και Γιάννης Κουτσούκος.

    Όπως λένε, σύμφωνα με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών (1732/2018) διαπιστώθηκε ότι οι υπουργοί της Κυβέρνησης Κ.Καραμανλή ζημίωσαν το ελληνικό δημόσιο σε ποσό που υπερβαίνει τα 147.000.000 ευρώ.

    «Σύμφωνα με τις παραδοχές του βουλεύματος (βλ. 1η σελίδα 20ου φύλλου επ) προκύπτουν επαρκείς ενδείξεις ότι οι εκπρόσωποι της εταιρείας SAIC που υπέγραψαν την 5η και 7η τροποποίηση της οικείας σύμβασης καθώς και ο Μιχαήλ Χριστοφοράκος, διευθύνων σύμβουλος της Siemens ΑΕ προκάλεσαν στα ως άνω πολιτικά πρόσωπα την απόφαση να εκτελέσουν τις πράξεις αυτές (υπογραφές τροποποιήσεων και πρωτοκόλλου παραλαβής)» επισημαίνεται στην αναφορά των βουλευτών.

    Οι βουλευτές ζητούν απαντήσεις «δεδομένης της σοβαρότητας των διαλαμβανομένων στοιχείων και του περιεχομένου της όλης υποθέσεως, η οποία άπτεται ποινικών ευθυνών πρώην κυβερνητικών στελεχών» και ζητούν από την κα Δημητρίου «να επιληφθείτε για την παροχή των αναγκαίων απαντήσεων και διευκρινήσεων περί του μέχρι σήμερα χειρισμού της σχετικής δικογραφίας. Ευελπιστούμε δε ότι η κατατιθέμενη αναφορά θα υποστηρίξει και διευκολύνει το έργο σας και την υψηλή θεσμική σας αποστολή».

    Κατά την έξοδο τους από τον Άρειο Πάγο ο Βασίλης Κεγκέρογλου δήλωσε:

    «Είμαστε εδώ για να αποτρέψουμε μεθοδεύσεις για συγκάλυψη. Όλα στο φως».



    ΣΧΟΛΙΑ