• Κοινωνία

    Στα χέρια της ΕΛΑΣ ο Χρήστος Παππάς της Χρυσής Αυγής

    • NewsRoom
    Χρήστος Παππάς, Χρυσή Αυγή

    Χρήστος Παππάς, Χρυσή Αυγή


    Συνελήφθη το βράδυ της Πέμπτης ο Χρήστος Παππάς, ηγετικό στέλεχος της Χρυσής Αυγής, σε διαμέρισμα στην περιοχή του Ζωγράφου.

    Πληροφορίες αναφέρουν φιλοξενούνταν σε διαμέρισμα στου Ζωγράφου από μια 52χρονη γυναίκα από την Ουκρανία, η οποία έχει πολιτογραφηθεί Ελληνίδα. Η γυναίκα συνελήφθη επίσης.

    Ήταν το δεξί χέρι και υπαρχηγός του Νίκου Μιχαλολιάκου και σύμφωνα με πληροφορίες αυτή τη στιγμή κρατείται στη ΓΑΔΑ. Μετά τη σύλληψή του θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα και στη συνέχεια στις φυλακές Δομοκού.

    Ο Χρήστος Παππάς ήταν καταζητούμενος της αστυνομίας από τον Οκτώβριο του 2020 όταν το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων του επέβαλε ποινή κάθειρξης 13 ετών για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και άρχισε η διαδικασία σύλληψης των μελών της Χρυσής Αυγής.

    Την τελευταία φορά που η ΕΛΑΣ εντόπισε ίχνη του ήταν την 1η Οκτωβρίου όταν ο θεωρούμενος υπαρχηγός της οργάνωσης έδωσε το «παρών» στο αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας του, στο πλαίσιο περιοριστικών όρων που του είχαν επιβληθεί.

    Ανακοίνωση της Αστυνομίας

    «Βραδινές ώρες σήμερα, Πέμπτη 1 Ιουλίου 2021, συνελήφθη στην Αθήνα από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β.) ο 59χρονος ημεδαπός διωκόμενος με καταδικαστική απόφαση, με την οποία είχε επιβληθεί ποινή κάθειρξης 11 ετών και 9 μηνών.

    Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί ενώπιον του Εισαγγελέα Εφετών για την εκτέλεση της ποινής του, πρωινές ώρες αύριο.

    Μαζί του συνελήφθη 52χρονη ημεδαπή η οποία τον υπέθαλπε στην οικία της και θα οδηγηθεί ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών για παράβαση άρθρου 169Α Π.Κ.».



    ΣΧΟΛΙΑ