• Κοινωνία

    Σοβαροί τραυματισμοί παιδιών από βεγγαλικά

    • NewsRoom

    Φωτογραφία αρχείου


    Σοβαρούς τραυματισμούς από βεγγαλικά έφερε η Ανάσταση, καθώς ανακοινώνονται ολοένα και περισσότεροι τραυματισμοί και ειδικά παιδιών.

    Πιο συγκεκριμένα, στην περιοχή της Σύμης την ώρα της Ανάστασης, στον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννη, ένας 13χρονος τραυματίστηκε από κροτίδα στα δάχτυλα του ενός χεριού του και στο πρόσωπο. Οι συνθήκες του τραυματισμού του παραμένουν αδιευκρίνιστες, ωστόσο τα τοπικά μέσα αναφέρουν ότι ο 13χρονος υπέστη ακρωτηριασμό από τις φάλαγγες τεσσάρων δαχτύλων όπως και τραύμα στο πρόσωπο.

    Ο 13χρονος διακωμίστηκε στο Νοσοκομείο Παίδων στην Αθήνα. Η κατάστασή του είναι σοβαρή.

    Με εγκαύματα 7χρονη στη Ρόδο

    Παράλληλα, στη Ρόδο ένα 7χρονο κοριτσάκι τραυματίστηκε όταν άγνωστοι πέταξαν βεγγαλικά με αποτέλεσμα να προκληθεί φωτιά. Η 7χρονη οδηγήθηκε εσπευσμένα με εγκαύματα στο νοσοκομείο του νησιού.

    Όπως αναφέρει rodiaki.gr, το 7χρονο παιδί βρίσκονταν στο προαύλιο της εκκλησίας της περιοχής, όταν άγνωστοι άρχισαν να πετούν βεγγαλικά.


    Ο πρόεδρος της κοινότητας Μανώλας, κ. Νεκτάριο Μουστακέλλη, σε ανάρτησή του δήλωσε:

    «Σήμερα ένα παιδί 7 χρονών δεν θα πάρει την λαμπάδα του να πάει στη Ανάσταση…Σήμερα αυτό το παιδί δεν θα τσουγκρίσει το κόκκινο αυγό που με χαρά περίμενε να κάνει…Σήμερα αυτό το παιδί υποφέρει στο νοσοκομείο με εγκαύματα…Σήμερα και για αρκετά χρόνια ακόμα οι γονείς αυτού του παιδιού θα ανησυχούν μην τυχόν και μείνουν σημάδια στο προσωπάκι του…Γιατί ΕΣΥ εχθές δεν σκέφτηκες την πράξη σου ή την σκέφτηκες και είπες “σιγά τί θα γίνει;” κι’ όμως έγινε. Ας σκεφτούμε σήμερα ότι το κακό μπορεί να γίνει. Ναι, στο έθιμο. Αλλά με ασφάλεια για τους γύρω μας και την δικιά μας.Καλή Ανάσταση!!Οι σκέψεις όλων μας θα είναι στο κοριτσάκι και στη οικογένειά του».

    Διαβάστε επίσης:

    Ο Γατόπαρδος: Το αθάνατο αριστούργημα του Λουκίνο Βισκόντι, ο Μπαρτ Λάνκαστερ και οι ύαινες

     



    ΣΧΟΛΙΑ