• Κοινωνία

    Σουδάν: Ασφαλείς οι Έλληνες τραυματίες που αγνοούνταν μετά τη μεταφορά τους από το νοσοκομείο

    • NewsRoom


    Αίσιο τέλος είχε η νέα περιπέτεια των δύο Ελλήνων τραυματιών, οι οποίοι είχαν τραυματιστεί κατά την πρώτη ημέρα των επεισοδίων στο Χαρτούμ του Σουδάν, μετά από έκρηξη ρουκέτας έξω από εκκλησία.

    Οι δύο Έλληνες είχαν φύγει από το νοσοκομείο όπου βρίσκονταν νοσηλευόμενοι τις τελευταίες ημέρες, μετά τον βομβαρδισμό του, ωστόσο το ασθενοφόρο που τους μετάφερε αγνοούταν τις τελευταίες ώρες.

    Ωστόσο, όπως αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες, οι δύο άνδρες βρήκαν τελικά ασφαλές καταφύγιο σε  σπίτι συγγενικού προσώπου ενός εκ των δύο.

    Και οι δύο είναι καλά στην υγεία τους, ωστόσο ο ένας συνεχίζει να έχει  θραύσματα στο πόδι του από τον τραυματισμό του το Μεγάλο Σάββτο και πρέπει να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση.

    Κατόπιν σχετικών οδηγιών του Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, το Υπουργείο Εξωτερικών μέσω της Μονάδας Διαχείρισης Κρίσεων, είναι σε συνεχή επικοινωνία με τον Διεθνή Ερυθρό Σταυρό, προκειμένου να παρασχεθεί άμεσα η καλύτερη δυνατή ιατροφαρμακευτική βοήθεια στους δυο Έλληνες τραυματίες, λαμβάνοντας υπ΄ όψιν την εμπόλεμη κατάσταση που επικρατεί στο Σουδάν η οποία δεν επιτρέπει επιχείρηση απεγκλωβισμού τους.

    Ο Διεθνής Ερυθρός Σταυρός είναι ενήμερος της παρουσίας και των αναγκών και των υπόλοιπων Ελλήνων στο Χαρτούμ, πλην των δυο τραυματιών.

    Παράλληλα το Υπουργείο Εξωτερικών παραμένει σε συντονισμό με τα λοιπά κράτη-μέλη της Ε.Ε. για θέματα Ιατροφαρμακευτικής βοήθειας και για ενδεχόμενη επιχείρηση απεγκλωβισμού, όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν.

    Διαβάστε επίσης

    Σουδάν: Αγνοείται το ασθενοφόρο που μετέφερε τους δύο Έλληνες τραυματίες

    Σουδάν: Οι Δυνάμεις Ταχείας Υποστήριξης συμφώνησαν σε 24ωρη εκεχειρία που θα ξεκινήσει στις 18.00 τοπική ώρα

    Σουδάν: Κατέρρευσε και πάλι η εκεχειρία



    ΣΧΟΛΙΑ