• Κοινωνία

    Σουδάν: Αγνοείται το ασθενοφόρο που μετέφερε τους δύο Έλληνες τραυματίες

    • NewsRoom


    Αγωνία επικρατεί γύρω από τους δύο Έλληνες στο Σουδάν οι οποίοι είχαν τραυματιστεί από έκρηξη ρουκέτας έξω από εκκλησία, το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου.

    Όπως δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο Μητροπολίτης Νουβίας και παντός Σουδάν, κ. Σάββας, οι δύο Έλληνες τραυματίες εθεάθησαν τελευταία φορά σε καροτσάκια σε είσοδο βομβαρδισμένου νοσοκομείου. Τότε, πήγε ένα ασθενοφόρο να τους παραλάβει για να τους μεταφέρει σε έναν χώρο της ελληνικής κοινότητας ώστε να είναι ασφαλείς.

    Από τότε όμως διακόπηκε η επικοινωνία και αγνοείται η τύχη τους.

    Κατόπιν σχετικών οδηγιών του Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, το Υπουργείο Εξωτερικών μέσω της Μονάδας Διαχείρισης Κρίσεων, είναι σε συνεχή επικοινωνία με τον Διεθνή Ερυθρό Σταυρό, προκειμένου να παρασχεθεί άμεσα η καλύτερη δυνατή ιατροφαρμακευτική βοήθεια στους δυο Έλληνες τραυματίες, λαμβάνοντας υπ΄ όψιν την εμπόλεμη κατάσταση που επικρατεί στο Σουδάν η οποία δεν επιτρέπει επιχείρηση απεγκλωβισμού τους.

    Ο Διεθνής Ερυθρός Σταυρός είναι ενήμερος της παρουσίας και των αναγκών και των υπόλοιπων Ελλήνων στο Χαρτούμ, πλην των δυο τραυματιών.

    Παράλληλα το Υπουργείο Εξωτερικών παραμένει σε συντονισμό με τα λοιπά κράτη-μέλη της Ε.Ε. για θέματα Ιατροφαρμακευτικής βοήθειας και για ενδεχόμενη επιχείρηση απεγκλωβισμού, όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν.

    Διαβάστε επίσης

    Σουδάν: Συνεχίζονται οι σφοδρές μάχες παρά τις εκκλήσεις για εκεχειρία – Σχεδόν 200 οι νεκροί

    Δένδια για Σουδάν: Ψάχνουμε παράθυρο ευκαιρίας για να πάρουμε τους εγκλωβισμένους Έλληνες



    ΣΧΟΛΙΑ