• Κοινωνία

    Σοκ στην Καλαμάτα: Εντοπίστηκε νεογέννητο βρέφος σε κάδο σκουπιδιών (video)

    • NewsRoom
    ελας


    Ένα σοκαριστικό εύρημα εντόπισε υπάλληλος καθαριότητας το πρωί της Τετάρτης στην πόλη της Καλαμάτας.

    Μία γυναίκα εντόπισε ένα βρέφος μέσα σε κάδο απορριμάτων νωρίς το πρωί. Η γυναίκα βρήκε το ανατριχιαστικό εύρημα στον κάδο, όταν, στις 6.40 το πρωί πήγε στον υπόγειο κάδο, προκειμένου να πετάξει τα σκουπίδια της. Τότε, άκουσε το κλάμα του μωρού που βρισκόταν μέσα σε μια κλειστή χάρτινη σακούλα καταστήματος βρεφικών ειδών και ειδοποίησε την αστυνομία.

    Πριν από λίγη ώρα εντοπίστηκε και συνελήφθη από τις αστυνομικές Αρχές η μητέρα που εγκατέλειψε το βρέφος της μέσα σε υπόγειο κάδο σκουπιδιών στην πόλη της Καλαμάτας. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, πρόκειται για μια 20χρονη γυναίκα από την Γεωργία, η οποία είχε φέρει στον κόσμο το βρέφος πριν από έξι ημέρες.

    Η αστυνομία και το ΕΚΑΒ κατέφθασαν αμέσως στο σημείο όπου εντοπίστηκε το μωρό, το οποίο μεταφέρθηκε με ασφάλεια στο νοσοκομείο Καλαμάτας, ενώ φέρεται να είναι καλά στην υγεία του και να μην διατρέχει κανένα κίνδυνο.

    Οι πρώτες πληροφορίες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας προκαλούν σοκ, καθώς, όπως κατέθεσε ο δήμαρχος Καλαμάτας, κ. Βασιλόπουλος, το βρέφος ζει από θαύμα. «Ήταν τυχερό στην ατυχία του. Η συγκεκριμένη περιοχή «σηκώνεται» από τις 05:00 το πρωί. Το απορριμματοφόρο καθυστέρησε να φτάσει, λόγω μιας βλάβης και να ξέρετε ότι, αν έφτανε δίπλα στον κάδο, το κλάμα του μωρού δεν θα ακουγόταν», δήλωσε, μιλώντας στην εκπομπή «Εκτός γραμμής» του Alpha.

    Τα περιστατικά εγκατάλειψης νεογέννητων βρεφών παραμένουν αυξημένα. Υπενθυμίζεται ότι, μόλις λίγες εβδομάδες νωρίτερα, μία άλλη μητέρα είχε εγκαταλείψει το μωρό της σε είσοδο πολυκατοικίας στην Θεσσαλονίκη.



    ΣΧΟΛΙΑ