• Κοινωνία

    Σοκ από τα ηχητικά ντοκουμέντα των επεισοδίων στη Νέα Σμύρνη – «Όλοι μαζί ρε, ορμάτε ρε – Ξεβρακώστε τον»


    Τους σοκαριστικούς διαλόγους των φερόμενων δραστών των επεισοδίων στη Νέα Σμύρνη άκουγαν οι αστυνομικοί επί 16 λεπτά, όπως μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ.

    Σε αυτούς οι φερόμενοι ως δράστες κανονίζουν το σημείο συνάντησής τους. «Όλοι μαζί ρε, ορμάτε ρε. Ξεβρακώστε τον. Ανάψτε καμιά φωτιά ρε», ακούγεται από τα ανοιχτά κινητά να λένε. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, μετά την επίθεση ακολουθεί νέα συνομιλία όπου οι δράστες λένε: «Μάλλον τον σκοτώσαμε τον έναν. Φύγε, φύγε, φύγε. Πιάσαμε δύο, πρέπει να τους σκοτώσαμε. Ο ένας ανάσαινε». Στη συνέχεια σε μια άλλη συνομιλία ακούγεται να κανονίζουν που θα κρυφτούν στα Εξάρχεια.

    Υπενθυμίζεται ότι πληροφορίες που είχε μεταδώσει ο ΣΚΑΪ, τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας άκουγαν ζωντανά τις κραυγές του πλήθους που προέβαινε στην επίθεση στον 27χρονο αστυνομικό. Είχαν εισαγγελική διάταξη για τον 22χρονο οποίος είχε κατηγορηθεί τον περασμένο Ιανουάριο για την επίθεση της αναρχικής συλλογικότητας «Μασόβκα» στο γραφείο του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.

    Το ρεπορτάζ ανέφερε ότι ο 22χρονος και ο 23χρονος μιλούσαν την ώρα των επεισοδίων στο τηλέφωνο. Την ώρα όμως που εξελίχθηκε η επίθεση κατά του αστυνομικού έβαλαν στην τσέπη τους τα κινητά τους τηλέφωνα, ωστόσο, ήταν ανοιχτά και έτσι οι αστυνομικοί άκουγαν φράσεις από το πλήθος που έκανε την επίθεση.

    Μερικές από τις φράσεις ήταν οι εξής: «Σκοτώστε τον», «πάρτε τα όλα», «βγάλτε του το παντελόνι». Αμέσως μετά την επίθεση αυτή, επικοινώνησε ο 23χρονος ο οποίος κρίθηκε σήμερα προφυλακιστέος με τον 22χρονο και του λέει: «Πρέπει να φύγουμε από εδώ γιατί μάλλον τον σκοτώσαμε». «Όντως;», τον ρώτησε ο 22χρονος για να του απαντήσει ο 23χρονος: «Μάλλον τον σκοτώσαμε, σου λέω». «Πάρε το μηχανάκι και φύγε», αντέδρασε εν συνεχεία ο 22χρονος.

    Διαβάστε επίσης:

    Προφυλακιστέος κρίθηκε ο 30χρονος ελληνοϊρακινός για τα γεγονότα της Νέας Σμύρνης

    Προφυλακιστέος ο 23χρονος κατηγορούμενος για τα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη

    Επεισόδια στη Νέα Σμύρνη: Ανασκεύασε την κατάθεση του ο μάρτυρας που κατήγγειλε τον 30χρονο

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ