• Κοινωνία

    Σοκ: Ανάγκασαν γουρούνι να κάνει bungee jumping (video)

    • NewsRoom
    Κίνα


    Αποτροπιασμό προκάλεσε η κίνηση των ανθρώπων ενός θεματικού πάρκου στην Κίνα, στην πόλη Τσονγκινγκ, οι οποίοι έδεσαν ένα γουρούνι και το πέταξαν από ύψος 70 μέτρων με σκοπό να κάνει bungee jumping.

    Το συμβάν, που προκάλεσε σοκ στην τοπική κοινωνία και όχι μόνο, έγινε viral στο Weibο, την πιο διαδεδομένη πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης στην Κίνα.

    Το βίντεο δείχνει το γουρούνι να μεταφέρεται από δύο άνδρες επάνω σε μια μεταλλική σκάλα προς την πλατφόρμα. Το γουρούνι των 75 κιλών, είχε τα πόδια του δεμένα ώστε να μην μπορεί να δραπετεύσει και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, του φόρεσαν και μία μπλε κάπα.

    Την ώρα που το γουρούνι κάνει την βουτιά, ακούγεται να βγάζει κραυγές, ενώ το πλήθος που είχε συγκεντρωθεί για να παρακολουθήσει το θέαμα, ζητωκραύγαζε.

    Το θεματικό πάρκο, που βρίσκεται στο νοτιοδυτικό δήμο του Τσονγκινγκ, δήλωσε πως τα έκανε όλα αυτά για να προωθήσει την ημέρα εγκαινίων του Bungee jumping του πάρκου στις 18 Ιανουαρίου και ζήτησε συγνώμη μετά την κατακραυγή.

    Όπως ανέφερε σε δήλωσή του: «Δεχόμαστε την κριτική και ζητούμε συγνώμη από το κοινό. Θα βελτιώσουμε το μάρκετινγκ μας και θα παρέχουμε στους τουρίστες καλύτερες υπηρεσίες».

    Πάντως, όσοι παρακολούθησαν το βίντεο, έσπευσαν να καταδικάσουν την πράξη αυτή, μιλώντας για την σκληρότητα απέναντι στα ζώα και για βασανιστήρια.

    Ένας σχολιαστής έγραψε: «Δεν μπορείτε να βασανίζετε γουρούνια απλά και μόνο επειδή πέρασε το Έτος του Χοίρου» με έναν άλλον να προσθέτει: «Πρόκειται για βασανιστήριο. Προτείνω να δέσουμε τον διοργανωτή και να κάνει κι αυτός το άλμα».

    Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο ιδιοκτήτης του πάρκου είπε: «Αφήσαμε το γουρούνι να κάνει το πρώτο άλμα (την ημέρα των εγκαινίων) επειδή οι τιμές των χοίρων ήταν πολύ υψηλές φέτος και πρόσφατα έπεσαν λιγάκι».

    Ο ιδιοκτήτης, που δεν κατονομάστηκε, είπε επίσης πως το σόου αυτό θα σηματοδοτούσε το τέλος της Χρονιάς του Χοίρου και το νέο έτος αυτό του Ποντικού.

    Ένας υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων του πάρκου πρόσθεσε πως το γουρούνι μεταφέρθηκε στο σφαγείο μετά το περιστατικό και πως το τραύμα του κατά την διάρκεια του σόου ήταν «ψυχαγωγικό».

    Δείτε το ανατριχιαστικό βίντεο:



    ΣΧΟΛΙΑ