Για να μας βλέπεις πιο συχνά στα αποτελέσματα αναζήτησης Add mononews.gr on Google

Μια ανείπωτη αδικία ήταν ο θάνατος του 11χρονου Μάριου στο Μενίδι και ο δράστης πρέπει να τιμωρηθεί χωρίς κανένα ελαφρυντικό. Είναι ο επίλογος της αγόρευσης του εισαγγελέα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Αθηνών για τον αδιανόητο χαμό του μικρού Μάριου. Σε γιορτή μέσα στο σχολείο του πριν από 9 χρόνια, έπεσε νεκρός στο προαύλιο από αδέσποτη σφαίρα.

«Ο δράστης πυροβόλησε αδιακρίτως. Είχε επίγνωση πως οι πράξεις του μπορούσαν να προκαλέσουν τον θάνατο οποιουδήποτε βρισκόταν στην περιοχή», τόνισε ο εισαγγελέας. «Δεν έχει σημασία αν ήξερε το μικρό Μάριο. Αρκεί που ήξερε ότι μπορεί να σκοτώσει κάποιον και το αποδεχόταν».

1

Ο εισαγγελέας πρότεινε την καταδίκη του βασικού κατηγορουμένου για ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο και την αθώωση του συγκατηγορουμένου του.

«Τι πρέπει να περιμένει μια κοινωνία που τα παιδιά της δολοφονούνται σε μια σχολική γιορτή σε καιρό ειρήνης;», διερωτήθηκε ο εισαγγελέας που κατά την κρίση του, ο δράστης παραμένει αμετανόητος.

Δριμύ το εισαγγελικό κατηγορώ για το φαινόμενο των άσκοπων πυροβολισμών σε κοινωνικές εκδηλώσεις

«Η χρήση όπλων για επίδειξη ή διασκέδαση συνιστά έκφραση ανασφάλειας και κοινωνικής παθογένειας. Αυτός που ρίχνει μπαλωθιές είναι αυτός που δεν θέλει να βλέπεις τους άλλους να χορεύουν. Για να κρύψει τη δική του μειονεξία. Αυτό πρέπει να σταματήσει κάποια στιγμή.»

Μια σφαίρα στο κεφάλι δέχθηκε την αποφράδα ημέρα ο μαθητής. «Είναι γιορτή, είναι όλοι χαρούμενοι και ξαφνικά ένα παιδί πέφτει. Τρέχει αίμα και κανείς δεν μπορεί να το σταματήσει», περιέγραψε ο εισαγγελέας και στηλίτευσε το γεγονός ότι και τότε αλλά ακόμα και σήμερα, το άκρως επικίνδυνο φαινόμενο δεν έχει σταματήσει:

«Έχει αποδειχθεί ότι σε γειτονικές κατοικίες πραγματοποιούνταν γιορτές με δυνατή μουσική, κατανάλωση αλκοόλ και πυροβολισμούς στον αέρα. Το γεγονός αυτό δεν αμφισβητήθηκε ούτε από το βασικό κατηγορούμενο, ενώ οι καταθέσεις των μαρτύρων επιβεβαίωσαν ότι υπήρξαν πυροβολισμοί, χωρίς ωστόσο να προσδιορίζεται με σαφήνεια ποιος πυροβόλησε. Ο δράστης γνώριζε πλήρως τον κίνδυνο που δημιουργούσε η χρήση όπλου σε μια πυκνοκατοικημένη περιοχή δίπλα σε σχολείο.»

Η δίκη συνεχίζεται με αγορεύσεις συνηγόρων.

Διαβάστε επίσης:

Νοσοκομείο Ρόδου: Πλημμύρισε και έπεσε μέρος της οροφής – Για σπασμένη βάνα κάνει λόγο ο Γεωργιάδης (βίντεο)

Συντάξεις Ιουλίου 2026: Σε δύο δόσεις θα πληρωθούν οι συνταξιούχοι – Οι ημερομηνίες

Αιχμές Πλεύρη για αντιπολίτευση και ΠΑΣΟΚ – Ο καθένας λέει τα δικά του, «εμείς τι να πούμε με τέτοια ποσοστά στις δημοσκοπήσεις;»