• Κοινωνία

    Σκέψεις για ματαίωση της ΔΕΘ λόγω κορονοϊού

    • NewsRoom
    ΔΕΘ


    Προβληματισμός επικρατεί στην κυβέρνηση αλλά και στο επιτελείο των ειδικών επιστημόνων της επιτροπής για τον έλεγχο της πορείας του κορονοϊού στην Ελλάδα, σχετικά με τη διεξαγωγή της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ) στις αρχές Σεπτεμβρίου, ειδικά σε περίπτωση που συνεχιστεί ο αυξημένος αριθμός κρουσμάτων στη Θεσσαλονίκη.

    Σύμφωνα με πληροφορίες κατά την τηλεδιάσκεψη που είχαν ο Νίκος Χαρδαλιάς και ο Σωτήρης Τσιόδρας το μεσημέρι της Παρασκευής με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλονίκης Απόστολο Τζιτζικώστα και τον δήμαρχο της Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Ζέρβα φέρεται να εξετάστηκε το ενδεχόμενο ακόμα και ματαίωσης της φετινής έκθεσης, αφού στο εμπορικό κομμάτι της έκθεσης υπάρχει πάντα μεγάλη συγκέντρωση κόσμου.

    Κατά την τηλεδιάσκεψη δεν αποφασίστηκε η λήψη μέτρων, αλλά τονίστηκε πως σε ό,τι αφορά στην Κεντρική Μακεδονία, οι αρμόδιες αρχές θα βρίσκονται σε πλήρη επιφυλακή. Η ατζέντα της συζήτησης. σύμφωνα με τοπικά μέσα, περιελάμβανε επίσης το ωράριο λειτουργίας των καφέ-μπαρ και τον συνωστισμό στις αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης.

    Οι οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν τις επόμενες ημέρες, ανάλογα και με τα νεώτερα επιδημιολογικά δεδομένα.



    ΣΧΟΛΙΑ