• Κοινωνία

    Σεισμός στην Τουρκία: Μια ακόμα γυναίκα ανέσυραν ζωντανή οι Έλληνες διασώστες

    • NewsRoom


    Με επιτυχία στέφθηκε μια ακόμα προσπάθεια των μελών της ελληνικής αποστολής στην Τουρκία, καθώς μετά από μια μεγάλη μάχη άνω των τεσσάρων ωρών κατάφεραν να ανασύρουν ζωντανή μια νεαρή γυναίκα.

    Η 20χρονη Αϊρίν έχει εντοπιστεί στα συντρίμμια ενός κτιρίου στην πόλη Χατάι στην Τουρκία, σε βάθος 10 με 15 μέτρα, ενώ παρέμενε εκεί για περισσότερες από 48 ώρες.. Μάλιστα, η ίδια είχε ζήτησε από τους διασώστες να προχωρήσουν σε ακρωτηριασμό του ποδιού της, προκειμένου να την απεγκλωβίσουν. Οι άνδρες της ΕΜΑΚ με χειρουργικές κινήσεις και με μεγάλη προσοχή έκοψαν σιγά σιγά το δοκάρι και κατάφεραν να απεγκλωβίσουν την Αϊρίν.

    Κατά την διάρκεια της επιχείρησης έγιναν και δύο ισχυροί μετασεισμοί, ενώ πριν από την διάσωση της 20χρονης, οι άνδρες της ΕΜΑΚ είχαν εντοπίσει πάνω από την Αϊρίν μια νεκρή γυναίκα με ένα νεκρό μικρό παιδί κάτω από το σώμα της.

    Ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Ιωάννης Αρτοποιός, δήλωσε νωρίτερα τα εξής: «Αυτή τη στιγμή διεξάγεται μία πολύ μεγάλη και δύσκολη επιχείρηση. Ο διασώστης της ΕΜΑΚ που είναι μπροστά κρατάει το χέρι της 20χρονης Αϊρίν».

    «Η κοπέλα δεν αφήνει, πραγματικά έχει γαντζωθεί πάνω στον διασώστη, ένα δοκάρι της έχει φρακάρει το πόδι της. Θα βγει ζωντανή, προσπαθούμε να απελευθερώσουμε το πόδι της. Νομίζω ότι θα είναι η 5η διασωθείσα που θα καταγράψει αυτή την επιτυχία η ελληνική αποστολή. Σας μεταφέρω μόνο μία εικόνα, που μου μετέφερε ο πρώτος διασώστης μπροστά. Είχε έναν μετασεισμό και έπρεπε να βγουν τα παιδιά έξω» είχε συμπληρώσει ο κ. Αρτοποιός.

    «Προσπαθεί με νοήματα να έχει μια επαφή με τον διασώστη μας. Έχει γαντζωθεί πάνω στο χέρι του και προσπαθεί με κάθε τρόπο ο διασώστης να της δώσει κουράγιο που χρειάζεται, την ψυχολογική υποστήριξη. Η γυναίκα αυτή είναι ταλαιπωρημένη. Μας είπε μόνο πώς τη λένε, γιατί δεν ξέρει αγγλικά. Νομίζω ότι θα είναι η επόμενη διασωθείσα την οποία περιμένουμε από ώρα σε ώρα να βγει έξω» είχε δηλώσει επίσης.

    Διαβάστε επίσης

    Σεισμός στην Τουρκία-Συρία: Στους 11.700 οι νεκροί και στις δύο χώρες

    Ερντογάν: Αναγνωρίζει «κενά» αλλά επιτίθεται στους επικριτές για την ανταπόκριση της κυβέρνησης στον φονικό σεισμό



    ΣΧΟΛΙΑ