ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ξεκινά σήμερα η διαδικασία κατεδάφισης κτιρίων που θεωρήθηκαν επικίνδυνα στην Αθήνα, μετά τον σεισμό των 5,1 Ρίχτερ, στις 19 Ιουλίου.
Την αρχή θα κάνει ένα σπίτι, που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Μυλοποτάμου και Στρατηγού Δαβάκη, στην περιοχή των Αμπελοκήπων.
Σημειώνεται ότι το εν λόγω σπίτι έχει χτιστεί πριν από το 1955, ενώ ο ιδιοκτήτης του το έχει παραχωρήσει στον Δήμο Αθηναίων. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ1, το συγκεκριμένο σπίτι είναι ένα από τα πρώτα 13 κτίρια που έχουν μπει στη λίστα των επικίνδυνων προς κατεδάφιση και αποτελεί «κόκκινο πανί» για τον δήμο.
Επισημαίνεται ότι στην εν λόγω λίστα υπάρχουν και άλλα κτίρια που ανήκουν σε ιδιώτες. Στις περιπτώσεις αυτές, η διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί είναι διαφορετική.
Όπως γνωστοποιείται, η εκκίνηση των διαδικασιών για αυτές τις ιδιαίτερες περιπτώσεις έχει ήδη ξεκινήσει, ενώ σημειώνεται ότι έχει ληφθεί ήδη η σύμφωνη γνώμη των ιδιοκτητών τους για κατεδάφιση.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- ΕΚΤ: Νέοι έλεγχοι στις τράπεζες για την αγορά private credit και τα δάνεια «κατσαρίδες»
- ΕΛΣΤΑΤ: Αύξηση 2,5% στις τιμές των οικοδομικών υλικών τον Φεβρουάριο
- Κοντογεώργης για fuel pass: Καταβολή στους δικαιούχους ολόκληρου του διμήνου μέσα στο α’ 15νθήμερο του Απριλίου
- Πετρέλαιο: Η «κερκόπορτα» της πληροφορίας στην Ουάσινγκτον – Τα στοιχήματα των 15 λεπτών, το πετρέλαιο και το νομοσχέδιο Schiff–Curtis
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.