• Κοινωνία

    Σεισμός στην Αλβανία: Επέστρεψαν στην Ελλάδα τα κλιμάκια της ΕΜΑΚ

    • NewsRoom

    Εικόνες καταστροφής από τον σεισμό στην Αλβανία


    Επέστρεψαν από την Αλβανία τα δύο κλιμάκια της ΕΜΑΚ που συμμετείχαν στις επιχειρήσεις διάσωσης μετά τον φονικό σεισμό της Τρίτης

    Ο Εθνικός Διοικητής Πολιτικής Προστασίας Στρατηγός (ε.α.) Βασίλειος Παπαγεωργίου ο οποίος εκπροσώπησε τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά, ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος ΠΣ Βασίλειος Ματθαιόπουλος και ο Υπαρχηγός Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος ΠΣ Στέφανος Κολοκούρης, υποδέχτηκαν, στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας τους πυροσβέστες της 1ης ΕΜΑΚ οι οποίοι επέστρεψαν από την Αλβανία.

    Οι πυροσβέστες της 5ης ΕΜΑΚ επέστρεψαν οδικώς από τη γειτονική χώρα χθες το απόγευμα στην έδρα τους, στην πόλη των Ιωαννίνων. Η Ελληνική Αποστολή είχε μεταβεί στη γειτονική χώρα την Τρίτη, 26 Νοεμβρίου 2019, προκειμένου να συνδράμει στις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης, έπειτα από τον καταστροφικό σεισμό που την έπληξε.

    Τα κλιμάκια της ΕΜΑΚ που βοήθησαν στη διάσωση των εγκλωβισμένων μετά τον σεισμό στην Αλβανία

    Ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγος ΠΣ Βασίλειος Ματθαιόπουλος, συνεχάρη τους πυροσβέστες για τον ζήλο και την αυταπάρνηση που επέδειξαν στις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης στην Αλβανία, εκθέτοντας σε κίνδυνο ακόμα και την ίδια τους τη ζωή. Τόνισε ότι η επιχειρησιακή δράση, τόσο της 1ης, όσο και της 5ης ΕΜΑΚ αναδεικνύει ακόμη μια φορά τον επαγγελματισμό που διακρίνει τους Έλληνες πυροσβέστες και αποτελεί παράδειγμα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης.

    Ο Εθνικός Διοικητής Πολιτικής Προστασίας Στρατηγός (ε.α.) Βασίλειος Παπαγεωργίου μετέφερε τις ευχαριστίες του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά, προς τους πυροσβέστες της 1ης και της 5ης ΕΜΑΚ, και τους συνεχάρη για την προσφορά τους στον δοκιμαζόμενο λαό της Αλβανίας.

    Ο Υπαρχηγός Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος ΠΣ Στέφανος Κολοκούρης συνεχάρη τους πυροσβέστες της 1ης και της 5ης ΕΜΑΚ για την επιχειρησιακή τους δράση και τον επαγγελματισμό που επέδειξαν, αφού επιχείρησαν για μία ακόμη φορά σε ένα δύσκολο μετακαταστροφικό περιβάλλον.

    Η Ελληνική Αποστολή των πυροσβεστών της ΕΜΑΚ αποτελούνταν από 2 ομάδες έρευνας και διάσωσης και συγκεκριμένα της 1ης και 5ης ΕΜΑΚ με 41 πυροσβέστες, δύο διασωστικούς σκύλους, και ειδικά διασωστικά οχήματα. Επιχείρησαν στην πόλη Thumane και στο Δυρράχιο απεγκλωβίζοντας δύο ζωντανά άτομα και ανασύροντας επτά άτομα χωρίς τις αισθήσεις τους.



    ΣΧΟΛΙΑ