• Κοινωνία

    Συρίγος: Δύσκολο να ανοίξουν φέτος τα Πανεπιστήμια – Τι θα γίνει με τα σχολεία

    • NewsRoom
    Συρίγος

    Άγγελος Συρίγος


    Απίθανο βλέπει το ενδεχόμενο να επιστρέψουν σύντομα οι φοιτητές στις πανεπιστημιακές αίθουσες ο υφυπουργός Παιδείας, Άγγελος Συρίγος

    Μιλώντας στο Θέμα 104,6 ο υφυπουργός Παιδείας δήλωσε καλό θα είναι να συνεχίσουν να αποφεύγονται οι μετακινήσεις από νομό σε νομό, γι’ αυτό, όπως είπε, παρ’ ότι οι ειδικοί εκτιμούν ότι οι νεαρότερες ηλικίες δεν έχουν πρόβλημα σε περίπτωση που νοσήσουν, μέχρι το τέλος του ακαδημαϊκού έτους το πιθανότερο είναι να συνεχιστούν τα μαθήματα διαδικτυακά.

    Ο κ. Συρίγος αναφέρθηκε και στα σχολεία, αποφεύγοντας να προσδιορίσει ένα χρονοδιάγραμμα, λέγοντας ότι αυτό θα αποφασιστεί στη συνεδρίαση της Επιτροπής και υπογράμμισε ότι προς το παρόν συνεχίζεται η τηλεκπαίδευση.

    Ερωτηθείς, τέλος, για το ζήτημα ένταξης της αστυνομίας στα ΑΕΙ, ο υφυπουργός Παιδείας εκτίμησε ότι το ειδικό σώμα είναι προετοιμασμένο για όλα τα ενδεχόμενα. «Υπάρχουν πολλά σενάρια, μεταξύ των οποίων λένε ότι ίσως με έναν τελετουργικό τρόπο κάποιοι να θελήσουν να αποδείξουν ότι η αστυνομία δεν έχει θέση στα πανεπιστήμια, να διαπομπεύσουν δηλαδή το Σώμα. Άλλο σενάριο λέει ότι ίσως σταματήσουν και εξαφανιστούν όλα τα περιστατικά βίας», κατέληξε.

    Διαβάστε ακόμη:

    Το ΣΕΗ παραδίδει στον εισαγγελέα όλες τις καταγγελίες σεξουαλικής κακοποίησης

    Ελπιδοφόρο μήνυμα από Καπραβέλο για την πανδημία: Από το Πάσχα αλλάζει η ζωή μας

    Μητσοτάκης στην ΚΟ: Μείωση στον λογαριασμό της ΔΕΗ για νοικοκυριά που έμειναν χωρίς ρεύμα

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ