ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Με αφορμή τα πρόσφατα περιστατικά βίας σε βάρος γυναικών, κάποια εκ των οποίων κατέληξαν στη δολοφονία τους από οικεία πρόσωπα, η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Μαρία Συρεγγέλα, στην αρμοδιότητα της οποίας εντάσσονται τα ζητήματα ισότητας των φύλων, υπογράμμισε ότι «δυστυχώς», ακόμα μια φορά, καταγράφεται «το φαινόμενο που μας έχει συγκλονίσει και κάνουμε τα πάντα για να το αντιμετωπίσουμε».
Η κυρία Συρεγγέλα αναφέρθηκε στην κυβερνητική προτεραιότητα που είναι η «στήριξη κάθε γυναίκας που έχει δεχτεί βία», προσθέτοντας ότι «συγκεκριμένα, μέχρι σήμερα πάνω από 44.200 γυναίκες έχουν επισκεφθεί τα συμβουλευτικά μας κέντρα ενώ πάνω από 3.700 γυναίκες και παιδιά έχουν φιλοξενηθεί σε ξενώνες φιλοξενίας του δικτύου δομών μας. Δεν σταματάμε όμως εδώ για αυτό και θέλω ακόμα μια φορά να πω σε κάθε γυναίκα θύμα βίας να ζητήσει βοήθεια, να απευθυνθεί στις αρχές ή στην γραμμή SOS 15900, η οποία λειτουργεί πανελλαδικά, 24ώρες το 24ωρο, 365 μέρες το χρόνο και παρέχει άμεση βοήθεια σε περιστατικά βίας.».
«Δεν υπάρχει άλλοθι για τη βία. Δεν εφησυχάζουμε. Δεν σταματάμε» καταλήγει στην ανακοίνωσή της η κυρία Συρεγγέλα.
Διαβάστε επίσης
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Πακιστάν: Συνομιλίες με Τουρκία, Αίγυπτο και Σαουδική Αραβία για το άνοιγμα των Στενών του Ορμούζ
- Αντιδράσεις από τον Μακρόν για την εμπόδιση της εισόδου του Λατίνου Πατριάρχη στον Πανάγιο Τάφο
- PeakSat: Ο φοιτητικός νανοδορυφόρος του ΑΠΘ σε τροχιά – Ετοιμάζεται να επικοινωνήσει με τη Γη μέσω λέιζερ
- Αγία Παρασκευή: 19χρονος εκβίαζε ανήλικους και τους απέσπασε 11.300 ευρώ
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.