• Κοινωνία

    Αφγανιστάν: Συντριβή αεροπλάνου από την Ινδία – Στους έξι οι νεκροί (upd)

    • NewsRoom


    Η ρωσική υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας δήλωσε σήμερα πως ένα ρωσικής εγγραφής αεροσκάφος στο οποίο φέρεται να επέβαιναν έξι άνθρωποι εξαφανίστηκε από τις οθόνες των ραντάρ πάνω από το Αφγανιστάν στη διάρκεια της προηγούμενης νύχτας.

    Η ρωσική υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας ανέφερε σε μια ανακοίνωση πως το αεροσκάφος ήταν ένα γαλλικής κατασκευής Dassault Falcon 10 αεροσκάφος, που κατασκευάστηκε το 1978, το οποίο εκτελούσε ναυλωμένη πτήση ασθενοφόρου από την Ινδία, μέσω Ουζμπεκιστάν, στη Μόσχα.

    Νωρίτερα, ο αξιωματούχος της επαρχίας Μπανταχσάν, επιβεβαίωσε ότι συνετρίβη αεροσκάφος σε ορεινή περιοχή του βορειοανατολικού Αφγανιστάν, χωρίς να διευκρινίζει περαιτέρω.

    «Ένα αεροσκάφος συνετρίβη, όμως η τοποθεσία δεν έχει διευκρινισθεί», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο (AFP) ο Ζαμπιχουλάχ Αμίρι, αξιωματούχος του τμήματος πολιτισμού και πληροφοριών της επαρχίας.

    «Ενημερωθήκαμε από τους χωρικούς», διευκρίνισε ο αξιωματούχος.

    «Στείλαμε επί τόπου μια ομάδα, όμως δεν έχει φθάσει», προσέθεσε, «δεν έχουμε καμία λεπτομέρεια».

    Η αστυνομία στο βόρειο Αφγανιστάν έλαβε πληροφορίες για συντριβή αεροσκάφους στην επαρχία Μπανταχσάν, δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας της επαρχίας, τον οποίο επικαλείται το πρακτορείο Reuters.

    Είναι άγνωστο προς το παρόν αν το αεροσκάφος πραγματοποιούσε επιβατική πτήση ή αν επρόκειτο για πτήση μεταφοράς φορτίου, ούτε από ποια χώρα προέρχεται η εταιρία στην οποία ανήκε το αεροσκάφος.

    Διαβάστε επίσης

    Χάρης Κωστόπουλος: Την Τρίτη κηδεία του – Η επιθυμία της οικογένειας

    Χαλκίδα: Νέο βίντεο από την άγρια δολοφονία του 43χρονου – Η στιγμή που φτάνει η αστυνομία στον τόπο του εγκλήματος

    Καιρός: Σε εξέλιξη η κακοκαιρία – Κρύο και θυελλώδεις άνεμοι – Πού θα χιονίσει



    ΣΧΟΛΙΑ