• Κοινωνία

    Συνεδριάζει τώρα η ΓΣΕΕ για νέες κινητοποιήσεις – Νέα 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ για την Τετάρτη 16 Ιουνίου

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη


    Συλλαλητήριο την Τετάρτη στην Κλαυθμώνος

    Εντός των επόμενων ωρών αναμένεται να ανακοινώσει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων της ενόψει της ψήφισης του νομοσχεδίου για τα εργασιακά την Τετάρτη 16 Ιουνίου.

    Ήδη η ΑΔΕΔΥ έχει προκηρύξει νέα 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση, ενώ το Εργατικό Κέντρο Αθήνας για όλους τους εργαζόμενους έχει κηρύξει στάση εργασίας από τη 1 το μεσημέρι μέχρι τις 17.00.

    Επίσης, 24ωρη απεργία έχουν κηρύξει οι ναυτεργάτες για την Τετάρτη 16 Ιουνίου.

    Στον χορό των απεργιακών κινητοποιήσεων και οι δάσκαλοι, οι οποίοι προκήρυξαν νέα 24ωρη απεργία. Ειδικότερα το Δ.Σ. της ΔΟΕ αποφασίζει 24ωρη απεργία για την Τετάρτη 16 Ιουνίου με απεργιακή συγκέντρωση στις 12μμ στο Σύνταγμα στην Αθήνα και σε όλες τις απεργιακές συγκεντρώσεις που θα πραγματοποιηθούν σε όλη την Ελλάδα.

    Έτσι νομαρχίες, δήμοι, ασφαλιστικά ταμεία, Περιφέρειες, πολεοδομίες και όλος ο δημόσιος τομέας, ενώ τη συμμετοχή στην απεργία ανακοίνωσε και η Ομοσπονδία Εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία.

    Πλοία

    Νέα 24ωρη πανελλαδική απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, για την Τετάρτη 16 Ιουνίου 2021 και από τις 00:01 τα ξημερώματα έως τις 24:00 τα μεσάνυχτα, εξήγγειλε η ΠΝΟ, ενάντια στο νέο εργασιακό νομοσχέδιο το οποίο ψηφίζεται εκείνη την ημέρα.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να καταθέσει και πάλι ασφαλιστικά μέτρα εναντίον της κινητοποίησης στο πρωτοδικείο Πειραιά ο Σύνδεσμος των Ακτοπλόων (ΣΕΕΝ), η συζήτηση των οποίων αναμένεται να προσδιοριστεί πιθανότατα αύριο το πρωί.

    «Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο»

    Την απόσυρση του νομοσχεδίου, την ανανέωση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και την κατάργηση του νόμου για τις οργανικές συνθέσεις των επιβατηγών πλοίων, ζητούν με ανακοίνωσή τους οι διοικήσεις των ναυτεργατικών σωματείων της Πανελλήνιας Ένωσης Πλοιάρχων, της Πανελλήνιας Ένωση Μηχανικών Μ.Ε.Κ. Ε.Ν, του Πανελλήνιου Συνδέσμου Οικονομικών Αξιωματικών, της Πανελλήνιας Ένωσης Αρχιθαλαμηπόλων-Θαλαμηπόλων, της Πανελλήνιας Ένωσης Φροντιστών, της Πανελλήνιας Ένωσης Προσωπικού Τροφοδοσίας, της Πανελλήνιας Ένωσης Πρακτικών Πλοιάρχων & Κυβερνητών και της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών M/S,Π/Κ & Ο/Γ Μικρών Αποστάσεων.

    «Το δίκιο του αγώνα κρίνεται στους καταπέλτες των πλοίων και όχι στις αίθουσες δικαστηρίων» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΜΕΝ) η οποία συμμετέχει στην απεργιακή κινητοποίηση συμμετέχοντας στην απεργιακή συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Πειραιά στις 10 π.μ στην πλατεία Καραϊσκάκη.

    ΑΔΕΔΥ

    Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ., αφού έλαβε υπόψη της τις προτάσεις–αποφάσεις Ομοσπονδιών και Νομαρχιακών Τμημάτων, μετατρέπει τη Στάση Εργασίας της 16ης Ιουνίου σε 24ωρη απεργία την ίδια μέρα, για να μην ψηφιστεί το αντεργατικό και αντιλαϊκό νομοσχέδιο της κυβέρνησης της Ν.Δ. και του κ. Χατζηδάκη.

    Ταυτόχρονα, η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. αποφάσισε τη διοργάνωση συλλαλητηρίου στις 16 Ιουνίου 2021, ώρα 11:00 πμ, στην πλατεία Κλαυθμώνος.

    Καλεί όλους τους εργαζόμενους να δώσουν μαζικά το «παρών» τόσο στην Απεργία όσο και στις συγκεντρώσεις και στα συλλαλητήρια που θα γίνουν εκείνη την ημέρα σε όλες τις πόλεις της χώρας.

    Διαβάστε επίσης:

    Νέα 24ωρη απεργία εξήγγειλαν τα ναυτεργατικά σωματεία

    Τι έδειξε η αποτυχημένη απεργία των βολεμένων

    ΣΕΕΝ: Τα πληρώματα των πλοίων δεν απήργησαν, τρίτα άτομα στα λιμάνια εμπόδισαν τις συγκοινωνίες



    ΣΧΟΛΙΑ