ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Νέα εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, για την Τετάρτη 16 Ιουνίου 2021 και από τις 00:01 τα ξημερώματα έως τις 24:00 τα μεσάνυχτα, εξήγγειλαν τα 13 ναυτεργατικά σωματεία, με αφορμή το εργασιακό νομοσχέδιο.
Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Σύνδεσμος των Ακτοπλόων (ΣΕΕΝ) κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα κατά της κινητοποίησης στο πρωτοδικείο Πειραιά, με τη σχετική απόφαση να αναμένεται, κατά πάσα πιθανότητα, αύριο.
Τι ζητούν τα ναυτεργατικά σωματεία
Την απόσυρση του νομοσχεδίου, την ανανέωση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και την κατάργηση του νόμου για τις οργανικές συνθέσεις των επιβατηγών πλοίων, ζητούν με ανακοίνωσή τους οι διοικήσεις των ναυτεργατικών σωματείων της Πανελλήνιας Ένωσης Πλοιάρχων, της Πανελλήνιας Ένωση Μηχανικών Μ.Ε.Κ. Ε.Ν, του Πανελλήνιου Συνδέσμου Οικονομικών Αξιωματικών, της Πανελλήνιας Ένωσης Αρχιθαλαμηπόλων-Θαλαμηπόλων, της Πανελλήνιας Ένωσης Φροντιστών, της Πανελλήνιας Ένωσης Προσωπικού Τροφοδοσίας, της Πανελλήνιας Ένωσης Πρακτικών Πλοιάρχων & Κυβερνητών και της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών M/S,Π/Κ & Ο/Γ Μικρών Αποστάσεων.
«Το δίκιο του αγώνα κρίνεται στους καταπέλτες των πλοίων και όχι στις αίθουσες δικαστηρίων» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΜΕΝ) η οποία συμμετέχει στην απεργιακή κινητοποίηση συμμετέχοντας στην απεργιακή συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Πειραιά στις 10 π.μ στην πλατεία Καραϊσκάκη».
«Κυβέρνηση – κεφάλαιο επιχειρούν ένα στρατηγικό χτύπημα συντριβής των εργατικών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ) ζητώντας την απόσυρση του νομοσχεδίου την υπογραφή νέων συλλογικών συμβάσεων εργασίας σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, την κατάργηση των νόμων 4150/2013,4714/2020, 2687/1953, την κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου (4387/2016) μέτρα στήριξης των ανέργων, αύξηση των επιδομάτων και επιμήκυνση του χρόνου ανεργίας.
Η ΠΕΝΕΝ καλεί τα μέλη της σε συγκέντρωση στις 5:30 το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά.
Διαβάστε επίσης:
Οργανισμός Λιμένος Ελευσίνας: Άσκηση αντιμετώπισης θαλάσσιας ρύπανσης
Ανδρέας Χατζηγιάννης: 6 εκατ. δολάρια ναύλο για ένα ταξίδι κέρδισε το «S Santiago»!
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Πάσχα: Μειωμένη η ταξιδιωτική ζήτηση φέτος, λένε τα τουριστικά πρακτορεία – Φτάνει το -30%
- ΠΑΣΟΚ κατά Γεωργιάδη: Διατείνεται ότι έχει ικανοποιήσει ρουσφέτια βουλευτών μας – Αναμένουμε άμεση παρέμβαση Εισαγγελέα
- Άννα Βίσση: Το μήνυμα του Γιάννη Μωράκη μετά το φινάλε του Hotel Ερμού
- HAE: Διακόπηκαν οι δραστηριότητες σε εγκαταστάσεις φυσικού αερίου μετά από επίθεση – Τρεις τραυματίες
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.