• Κοινωνία

    Συνεδριάζει σήμερα η Διαρκής Ιερά Σύνοδος με φόντο τις αντιδράσεις για κλειστούς ναούς

    • NewsRoom


    Συνέρχεται μέσω τηλεδιάσκεψης σήμερα στις 11 το πρωί η Διαρκής Ιερά Σύνοδος.

    Η σύγκληση της Ιεράς Συνόδου αποφασίστηκε αμέσως μετά τις ανακοινώσεις για αυστηροποίηση των μέτρων για την πρόληψη της διασποράς του κορονοϊού, στα οποία εντάσσεται η λειτουργία των Ιερών Ναών κατά την ημέρα των Θεοφανείων.

    Υπενθυμίζεται ότι στο πλαίσιο των μέτρων που τέθηκαν σε ισχύ χθες και θα διαρκέσουν έως τις 11 Ιανουαρίου, οι εκκλησίες θα παραμείνουν κλειστές για τους πιστούς και δεν θα γίνει την ημέρα των Θεοφανείων Αγιασμός των υδάτων σε εξωτερικούς χώρους.

    Η λειτουργία των Θεοφανείων θα πραγματοποιηθεί εσωτερικά από τους ιερείς, ενώ μετά τις 11 Ιανουαρίου θα επιτρέπεται ξανά η παρουσία πιστών για τις Κυριακάτικες λειτουργίες με τους κανόνες που ίσχυαν τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά.

    Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος μετά τα μέτρα που ανακοινώθηκαν από την Πολιτεία πριν τις εορτές:

    «Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος μετά από την ανακοίνωση του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικού Εκπροσώπου περί αυστηροποίησης των μέτρων από την Κυριακή (3.1.2021) για την πρόληψη της διασποράς του κορονοϊού, στα οποία εντάσσεται η λειτουργία των Ιερών Ναών κατά την ημέρα των Θεοφανείων, αποφάσισε την σύγκληση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου την προσεχή Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2021 και ώρα 11:00 το πρωί, η οποία θα συνεδριάσει μέσω τηλεδιασκέψεως προκειμένου να εξετασθούν τα νέα δεδομένα. Η Ιερά Σύνοδος υπενθυμίζει ότι κατά την εορτή των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς και τις λοιπές ημέρες του Αγίου Δωδεκαήμερου στους χιλιάδες Ιερούς Ναούς με μέριμνα των κατά τόπους Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών και των ευλαβών κληρικών τηρήθηκαν όλα τα προβλεφθέντα υγειονομικά μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού».

    Διαβάστε επίσης:

    Ανείπωτη τραγωδία: Κατέληξε η 8χρονη Ειρήνη που έψαχνε μόσχευμα καρδιάς

    Αρχίζει σήμερα ο εμβολιασμός των υγειονομικών στα νοσοκομεία του ΕΣΥ

    Ραγδαία επιδείνωση του καιρού σήμερα – Έρχονται ισχυρές βροχές, καταιγίδες και χιόνια



    ΣΧΟΛΙΑ