• Κοινωνία

    Συνάντηση Αυγενάκη-Αλαφούζου: Στο επίκεντρο τηλεοπτικά των ομάδων και η βία στα γήπεδα

    • NewsRoom


    Συνάντηση με τον υφυπουργό Αθλητισμού είχε ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός Γιάννης Αλαφούζος το απόγευμα της Παρασκευής, «εγκαινιάζοντας» τον κύκλο συναντήσεων με παράγοντες του αθλητισμού που θα έχει ο κ. Λευτέρης Αυγενάκης το επόμενο διάστημα.

    Στο επίκεντρο της συζήτησης τέθηκαν κυρίως δύο ζητήματα, αυτό της βίας στα γήπεδα και εκείνο των τηλεοπτικών δικαιωμάτων των ομάδων που έχουν συμβόλαιο με την ΕΡΤ.  Μάλιστα, ο κ. Αλαφούζος φέρεται να τόνισε στον κ. Αυγενάκη πως οι συμφωνίες της ΕΡΤ με τις ομάδες πρέπει να τηρηθούν, καθώς σε διαφορετική περίπτωση το πρωτάθλημα είναι στον «αέρα».

    Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός εξήγησε στον Υφυπουργό πως η ΕΡΤ πρέπει να τηρήσει τη συμφωνία του περσινού καλοκαιριού με τις ομάδες τις Superleague, καθώς ο Άρης και ο Ατρόμητος, που αγωνίζονται στα Κύπελλα Ευρώπης, έχουν στηρίξει και το πλάνο βιωσιμότητάς τους σε αυτές, προκειμένου να λάβουν άδεια συμμετοχής στο πρωτάθλημα. Αν υπάρξει η μείωση της τάξης του 45%, αυτές οι άδειες ενδεχομένως να μην έχουν βάση.

    Πάντως, ο Παναθηναϊκός, ο οποίος βρισκόταν και αυτός μεταξύ των ομάδων που την περσινή περίοδο είχε συμβόλαιο με την ΕΡΤ, δεν θα συνεχίσει φέτος στη Δημόσια τηλεόραση, καθώς πρόσφατα προχώρησε σε συμφωνία ενός έτους με την Nova.

    Σε ό,τι αφορά τα θέματα βίας, ο κ. Αλαφούζος τόνισε στον κ. Αυγενάκη πως πρέπει να αυστηροποιηθούν τα μέτρα ασφαλείας στα γήπεδα καθώς οι ΠΑΕ έχουν τον τρόπο αν υπάρξει η βούληση να περιορίσουν τα κρούσματα. Μάλιστα, παρέθεσε και μία σειρά ελλείψεων που υπάρχουν στο ΟΑΚΑ και έχουν κοστίσει πρόστιμα και τιμωρίες στο τριφύλλι.

    Μεταξύ των άλλων, συζητήθηκαν θέματα όπως η αναδιάρθρωση των επαγγελματικών κατηγοριών αλλά και ο πειθαρχικός κώδικας της ΕΠΟ.



    ΣΧΟΛΙΑ