• Κοινωνία

    Παρίσι: Ένοπλος αποκεφάλισε καθηγητή ιστορίας που είχε δείξει στους μαθητές του σκίτσα του Μωάμεθ (upd)

    • NewsRoom


    Συναγερμός σήμανε το απόγευμα της Παρασκευής στο Παρίσι, καθώς ένας ένοπλος αποκεφάλισε έναν άντρα, λίγο πριν τραυματιστεί και αυτός θανάσιμα από τα πυρά των αστυνομικών.

    Το αιματηρό περιστατικό έλαβε χώρα στην περιοχή Ερανί-σιρ-Ουάζ, ενώ ο ένοπλος συνελήφθη τελικά από τις Αρχές.

    Ενώ η αστυνομία έσπευσε αρχικά να διαψεύσει πως το θύμα είχε αποκεφαλιστεί, υποστηρίζοντας πως ο δράστης μαχαίρωσε απλά το θύμα στον λαιμό, μια δικαστική πηγή επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι ο δράστης όντως έκοψε το κεφάλι του θύματός του.

    Σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο της αστυνομίας, ο δράστης σκοτώθηκε επίσης, αφού τον πυροβόλησαν αστυνομικοί σε μικρή απόσταση από το σημείο της επίθεσης.

    Την υπόθεση ανέλαβε η αντιτρομοκρατική εισαγγελία (Pnat) η οποία στην ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει ότι έχει ξεκινήσει προκαταρκτική έρευνα για «ανθρωποκτονία που σχετίζεται με τρομοκρατική επιχείρηση» και «σύσταση εγκληματικής, τρομοκρατικής συμμορίας». Μάρτυρες, τους οποίους επικαλείται το πρακτορείο Reuters, είπαν ότι άκουσαν τον ένοπλο να φωνάζει «Αλλάχ Ακμπάρ» πριν επιτεθεί στο θύμα του.

    Σύμφωνα με τον ιστότοπο actu.fr, δημοτικοί αστυνομικοί εντόπισαν το θύμα γύρω στις 17.30 το απόγευμα, στην πλατεία Ρενέ Πικάρ, κοντά σε ένα σχολείο. Ο δράστης ήταν ακόμη παρών στο σημείο και τον κάλεσαν να παραδοθεί, όμως εκείνος τους απείλησε με το όπλο που κρατούσε και διέφυγε.

    Αστυνομικοί που τον καταδίωξαν τον πυροβόλησαν και τον εξουδετέρωσαν όταν έφτασε στο Ερανί-σιρ-Ουάζ και αφού αρνήθηκε και πάλι να παραδοθεί.  Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δράστης ήταν οπλισμένος με ένα μαχαίρι και ένα όπλο, πιθανότατα μια επαναληπτική καραμπίνα.

    Εκπρόσωπος της αστυνομίας ανακοίνωσε στη συνέχεια πως ο δράστης σκοτώθηκε επίσης, από τα πυρά των αστυνομικών.

    Το θύμα ήταν καθηγητής ιστορίας σε ένα κολέγιο του Κονφλάν-Σεντ-Ονορέ. Ο καθηγητής είχε δείξει στους μαθητές, στην τάξη του, σκίτσα του προφήτη Μωάμεθ, ανέφερε μια αστυνομική πηγή.

     



    ΣΧΟΛΙΑ