• Κοινωνία

    Συναγερμός στη Γλασκώβη: Επίθεση με μαχαίρι σε ξενοδοχείο – Τρεις νεκροί

    • NewsRoom


    Συναγερμός σήμανε πριν από λίγο στη Γλασκώβη καθώς πληροφορίες κάνουν λόγο για επίθεση με μαχαίρι σε ξενοδοχείο με το βρετανικό δίκτυο Sky News να επισημαίνει ότι υπάρχουν τρεις νεκροί και πολλοί τραυματίες ανάμεσά τους ένας αστυνομικός.

    Ένας ύποπτος σκοτώθηκε από αστυνομικά πυρά στην επίθεση σήμερα στη Γλασκώβη όπου 6 άνθρωποι τραυματίστηκαν, ανάμεσα στους οποίους ένας αστυνομικός, ανακοίνωσε η αστυνομία της Σκωτίας

    Η αστυνομία της Σκοτίας επιβεβαίωσε ότι ένας ύποπτος πυροβολήθηκε από τους ένοπλους αστυνομικούς στο κέντρο της Γλασκώβης και ότι ένας αστυνομικός τραυματίστηκε, στη διάρκεια του περιστατικού που σημειώθηκε νωρίτερα.

    Σε ανακοίνωση της αστυνομίας εκ μέρους του υπαρχηγού της, Στιβ Τζόνσον, αναφέρεται ότι επρόκειτο «για περιστατικό που περιορίστηκε και το ευρύτερο κοινό δεν βρίσκεται σε κίνδυνο», ενώ επιβεβαιώνεται ότι ένας άνδρας πυροβολήθηκε από τις αστυνομικές δυνάμεις που βρέθηκαν στο σημείο και ότι ένας αστυνομικός τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο.Αναφέρεται ακόμη ότι το σημείο (Γουέστ Τζορτζ Στριτ) παραμένει κλειστό και έχουν μεταβεί εκεί υπηρεσίες αντιμετώπισης έκτακτων περιστατικών, ζητώντας από τους πολίτες να αποφύγουν την περιοχή.Σε μήνυμά του στο twitter ο πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον, εκφράζει τη θλίψη του για το συμβάν και τη συμπαράστασή του στα θύματα και στις οικογένειές τους.  στο Twitter.

    «Το πρόσωπο εναντίον του οποίου η αστυνομία άνοιξε πυρ πέθανε. Άλλοι έξι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, εκ των οποίων ένας αστυνομικός, η κατάσταση της υγείας του οποίου είναι κρίσιμη, όμως σταθερή», έγραψε σε tweet ο εκπρόσωπος της σκωτσέζικης αστυνομίας Στιβ Τζόνσον, ενώ τα βρετανικά δίκτυα BBC και Sky News έκαναν λόγο για τρεις νεκρούς.

    «Συνεχίζουμε να ασχολούμαστε με το περιστατικό στο Ουέστ Τζορτζ Στριτ, στη Γλασκώβη, και ζητάμε από τους πολίτες να αποφεύγουν την περιοχή. Συστήνουμε στο κοινό να μην κάνει εικασίες σχετικά με το περιστατικό ούτε να κοινοποιεί ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης».

    Η αστυνομία επιβεβαίωσε το περιστατικό, τονίζοντας ότι η κατάσταση έχει τεθεί υπό έλεγχο και δεν υπάρχει κίνδυνος για τους πολίτες

     



    ΣΧΟΛΙΑ