ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μητσοτάκης για προανακριτική: Η πρόταση της ΝΔ θα ψηφιστεί – η σύμπραξη των άκρων δεν είναι καινούργια
Συνεχίζεται η επιβολή εγγυήσεων -μαμούθ στους κατηγορούμενους που απολογούνται για τη σύμβαση εκσυγχρονισμού του σιδηροδρομικού δικτύου ενώπιον της Ελληνίδας Ευρωπαίας ανακρίτριας.
Στους 2 κατηγορούμενους που απολογήθηκαν σήμερα για σωρεία κακουργηματικών πράξεων επιβλήθηκαν εγγυοδοσίες 800.000 και 900.000 ευρώ αντίστοιχα.
Είναι ακόμα υψηλότερες από τις εγγυοδοσίες που επιβλήθηκαν στους πρώτους 3 κατηγορούμενους της ΕΡΓΟΣΕ (από 500.000 ως 700.000 ευρώ).
Στους 2 υψηλόβαθμους υπαλλήλους της ΕΡΓΟΣΕ επιβλήθηκε και ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.
Στα κατηγορητήρια των 23 μη πολιτικών προσώπων διατυπώνεται “η βεβαιότητα ότι θα είχαν αποφευχθεί 2 σιδηροδρομικά δυστυχήματα, στα Τέμπη και στο Αδενδρο, εάν είχε ολοκληρωθεί το αντικείμενο της Σύμβασης 717 με το σύστημα ETCS σε λειτουργία», η οποία σύμβαση πήρε “7 παράνομες παρατάσεις” με αποτέλεσμα να ζημιωθούν τα συμφέροντα της Ευρωπαϊκής Ένωσης τουλάχιστον κατά 15 εκατ. ευρώ.
Διαβάστε επίσης
Ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου – Ισόβια κάθειρξη για τη δολοφονία της 9χρονης Τζωρτζίνας
Κολωνός: Ένοχος ο Μίχος για βιασμό και μαστροπεία – Αθώα η μητέρα της 12χρονης
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Γερμανία: Κερδίζει το CDU του καγκελάριου Μερτς στις τοπικές εκλογές στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία
- Λίγος ακόμη σουρεαλισμός παρακαλώ – Κοσμήματα της Κλοντ Λαλάν από την συλλογή Καρπίδα σε δημοπρασία
- Minerva Marine (Ανδρέας Μαρτίνος): Επεκτείνει την παρουσία της στα πλοία μεταφοράς κοντέινερ – Θα ναυπηγήσει συνολικά 8 πλοία
- Η Dba Group Sspa ανέλαβε τον σχεδιασμό παροχής ενέργειας στα πλοία στο λιμάνι της Λεμεσού
