• Κοινωνία

    Σύλληψη μοντέλου: Ποιος «κάρφωσε» το ζευγάρι – Η κατάθεση του αστυνομικού 


    Πέντε μέρες η αστυνομία είχε γίνει η «σκιά» του 32χρονου και της 29χρονης πρώην παίκτριας τηλεοπτικού ριάλιτι.

    Το ζευγάρι «πήγε καρφωτό» από πρόσωπο που γνώριζε μόνο τα μικρά ονόματα της «Ελένης» και του «Δημήτρη».

    Γνώριζε ωστόσο και τη διεύθυνση κατοικίας τους και τον αριθμό πινακίδας της μοτοσυκλέτας που ο 32χρονος χρησιμοποιούσε.

    Στη δικογραφία που σχημάτισε η αστυνομία και διαβιβάστηκε στον εισαγγελέα (που τους άσκησε την ποινική δίωξη για διακίνηση ναρκωτικών κατ’ εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα), περιλαμβάνεται η κατάθεση αστυνομικού ο οποίος συμμετείχε στις παρακολουθήσεις και στην επιχείρηση σύλληψης.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αστυνομικός κατέθεσε: «Προ πενθημέρου άτομο, το οποίο θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του επικαλούμενο λόγους προσωπικής του ασφάλειας ακόμη και τη ζωή του, μας πληροφόρησε ότι ημεδαπός με μικρό όνομα Δημήτρης ηλικίας περίπου 30 με 35 ετών, μετρίου αναστήματος και σωματικής διάπλασης με καστανά μαλλιά, που κατά το παρελθόν εργαζόταν σε διάφορα πόστα σε νυχτερινά καταστήματα του κέντρου των Αθηνών και ημεδαπή, με μικρό όνομα Ελένη, ηλικίας περίπου 30 ετών, μετρίου αναστήματος και σωματικής διάπλασης, με ξανθά μαλλιά, αποθηκεύουν και διακινούν σημαντικές ποσότητες κοκαΐνης σε νυχτερινά καταστήματα του κέντρου των Αθηνών και των νοτίων προαστίων της Αττικής και διαμένουν σε οικία επί της οδού ….. (σ.σ.αναφέρει την οδό) στην Αθήνα.

    Επιπλέον η πληροφορία ανέφερε ότι οι ανωτέρω για τις μετακινήσεις τους χρησιμοποιούν δίκυκλη μοτοσικλέτα με αριθμό κυκλοφορίας …. (σ.σ. αναφέρει τον αριθμό).

    «40.000 ευρώ το κιλό»

    Ο άγνωστος «πληροφοριοδότης» φέρεται να είπε στην αστυνομία ότι η «ξανθιά Ελένη» και ο «καστανομάλλης Δημήτρης» πωλούσαν την κοκαΐνη 40.000 ευρώ το κιλό.

    Εάν κάτι τέτοιο ισχύει, τα 7,8 κιλά που εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν, θα πωλούνταν  312.000 ευρώ!

    Η αστυνομία, έχοντας διεύθυνση και αριθμό πινακίδας μοτοσυκλέτας, δεν άργησε να μάθει τα πλήρη στοιχεία του ζευγαριού και να αρχίσει την παρακολούθηση του.

    Ο αστυνομικός περιγράφει στην κατάθεση του: «Από τη διακριτική επιτήρηση της ανωτέρω οικίας διαπιστώθηκε ότι απογευματινές και βραδινές ώρες κυρίως, νεαρός άνδρας, η περιγραφή του οποίου προσομοίαζε σε αυτή του Δημήτρη, εξέρχονταν αυτής λαμβάνοντας εξαιρετικά μέτρα προστασίας, κοίταζε συνεχώς όλα τα διερχόμενα άτομα και οχήματα που διέρχονταν και αφού επιβιβαζόταν στην ανωτέρω μοτοσικλέτα, μετέβαινε σε διάφορα νυχτερινά καταστήματα του κέντρου των Αθηνών και των νοτίων προαστίων όπου πραγματοποιούσε ύποπτες συναντήσεις μικρής διάρκειας.»

    Φοβήθηκαν ότι θα εξαφανιστούν…

    Η αστυνομική παρακολούθηση διήρκησε μόλις 5 μέρες διότι, όπως αναφέρεται στο διαβιβαστικό προς τον εισαγγελέα, φοβήθηκαν ότι ο 32χρονος θα εξαφανιστεί.

    Έτσι το μεσημέρι της Πέμπτης του πέρασαν χειροπέδες στα χέρια.

    Ο αστυνομικός λέει στην κατάθεση του: «Στη συμβολή των οδών Αγίου Πολυκάρπου και Εφέσου στη Νέα Σμύρνη Αττικής ακινητοποιήθηκε ο εν λόγω άνδρας. Κατά τη διάρκεια της ακινητοποίησήςτου αυτός άρχισε να απωθεί τους αστυνομικούς της υπηρεσίας μας με τα χέρια και τα πόδια αντιστεκόμενος σθεναρά.

    Με τη χρήση της νόμιμης αστυνομικής βίας αυτός ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη. Σε σχετικές ερωτήσεις που έγιναν μας απάντησε ότι κατέχει εντός της οικίας του ποσότητα κοκαΐνης περίπου 20 γραμμαρίων.»

    Η αστυνομία αναφέρει ότι στην κατοχή του συλληφθέντα «βρέθηκαν μία υφασμάτινη βαλίτσα χειρός με επτά αυτοσχέδιες νάιλον συσκευασίες με κοκαΐνη, μικτού βάρους 7,827 κιλών, δύο κινητά τηλέφωνα και το κλειδί του διαμερίσματος».

    Με τα κλειδιά στο… χέρι οι αστυνομικοί μπήκαν στο διαμέρισμα του ζευγαριού και συνέλαβαν και την 29χρονη.

    Σύμφωνα με την κατάθεση του αστυνομικού, στο σπίτι δεν εντοπίστηκαν τα 20 γραμμάρια κοκαΐνης που τους είχε πει ο 32χρονος αλλά μικρότερη ποσότητα, σε μία νάιλον συσκευασία.

    Εντοπίστηκαν επίσης 5.050 ευρώ σε μετρητά, μία ζυγαριά ακριβείας και ένα κινητό τηλέφωνο που βρίσκεται στα εγκληματολογικά εργαστήρια στην προσπάθεια να «μιλήσει» για συνεργούς ή πελάτες.

    Η αστυνομία λέει ότι η 29χρονη πέταξε  στην τουαλέτα του διαμερίσματος άγνωστη ποσότητα κοκαΐνης, για να την εξαφανίσει.

    Κανένας από τους δύο στην προανακριτική του απολογία δεν αποκάλυψε «τα στοιχεία του ατόμου ή των ατόμων που τους προμήθευσαν το ακριβό ναρκωτικό».

    Το ζευγάρι θα οδηγηθεί τη Δευτέρα στον ανακριτή για να απολογηθεί.

    Διαβάστε ακόμη:

    «Αστακός» η Θεσσαλονίκη: Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας για τα εγκαίνια της ΔΕΘ

    Iris Apfel: Ποια είναι η κατά… λάθος ηρωίδα και πώς έγινε influencer στα 100!



    ΣΧΟΛΙΑ