ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Στη σύλληψη δύο Τούρκων υπηκόων, 51 και 23 ετών αντίστοιχα, που φέρονται ως οι διακινητές 15 παράτυπων μεταναστών, τους οποίους αποβίβασαν χθες με ταχύπλοο σε περιοχή της Πάτμου, προχώρησε το λιμενικό σώμα.
Συγκεκριμένα, οι Λιμενικές Αρχές Λέρου και Πάτμου ενημερώθηκαν από ναυτικό παρατηρητήριο, για την ύπαρξη του ταχυπλόου, το οποίο εκινείτο με ταχύτητα στη θαλάσσια περιοχή βόρεια της Λέρου.
Άμεσα στην περιοχή μετέβησαν τρία περιπολικά σκάφη του λιμενικού όπου ακολούθησε καταδίωξη, καθώς ο χειριστής του ταχυπλόου προέβη σε επικίνδυνους ελιγμούς για την αποφυγή της σύλληψης.
Στελέχη του λιμενικού έκαναν ρίψη προειδοποιητικών βολών σε ασφαλή τομέα του ταχυπλόου που προσάραξε μεταξύ δύο βραχονησίδων νοτιοδυτικά των Λειψών. Επί του σκάφους επέβαιναν οι δύο συλληφθέντες οι οποίοι αναγνωρίστηκαν από τους 15 παράτυπους μετανάστες ως οι διακινητές.
Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Πάτμου, ενώ το ανωτέρω σκάφος μεταφέρθηκε με ασφάλεια στο λιμάνι των Λειψών.
Διαβάστε επίσης:
Μητσοτάκης: Ξεκινά άλλος ένας κύκλος σκληρής δουλειάς
Χρηματιστήριο: Έντονη διόρθωση για τον Γενικό Δείκτη – Βουτιά 6% για Motor Oil, στο -3% οι τράπεζες
KPMG: Συγκρατημένα αισιόδοξος ο κατασκευαστικός κλάδος
──────────────────
Εκλογές 2023
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Eurostat: Ήπια επιτάχυνση της ανάπτυξης στην Ευρωζώνη στο τέλος του 2025 – Σταθερή εικόνα στην απασχόληση
- Συναγερμός στην Κύπρο: «Εξαφανίστηκαν» 13 κιλά εκρηκτικών υλών τύπου TNT
- Σε στάση αναμονής η ΕΚΤ: Μειώνονται οι εκτιμήσεις για αυξήσεις επιτοκίων το 2026
- ΕΛΣΤΑΤ: Μείωση 1,7% στα οδικά τροχαία δυστυχήματα τον Νοέμβριο
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.