• Κοινωνία

    Πετροπόλεμος και χημικά στην ΑΣΟΕΕ μεταξύ ΜΑΤ και αναρχικών – Κλειστή η Πατησίων

    • NewsRoom


    Επεισόδια είναι σε εξέλιξη στην περιοχή του Οικονομικού Πανεπιστημίου, έπειτα από αιφνιδιαστική κίνηση ομάδας αναρχικών οι οποίοι προσπάθησαν να κλείσουν τον δρόμο έξω από την πρώην ΑΣΟΕΕ, το μεσημέρι της Τρίτης, πραγματοποιώντας διαμαρτυρία για το περιστατικό με τον αστυνομικό που έβγαλε όπλο το μεσημέρι της Δευτέρας.

    Οι συγκεντρωμένοι απέκλεισαν την οδό Πατησίων, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί κυκλοφοριακό κομφούζιο στην περιοχή. Δυνάμεις των ΜΑΤ έσπευσαν στο σημείο,με τους συγκεντρωμένους να εκτοξεύουν  αντικείμενα εναντίον τους.

    Οι αστυνομικοί περιόρισαν τους αναρχικούς μέσα στο πανεπιστήμιο, ενώ λίγο μετά μπήκαν και οι ίδιοι στο προαύλιο χώρο, ενώ ακολούθησε επίθεση των κουκουλοφόρων με πέτρες και καδρόνια στις αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες «απάντησαν» με χημικά.

    Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα αστυνομικός τράβηξε όπλο μέσα στην ΑΣΟΕΕ με σκοπό, όπως αναφέρει η αστυνομία να φοβίσει μια ομάδα ατόμων τα οποία του είχαν επιτεθεί. Ανακοίνωση για το περιστατικό έχει εκδώσει και η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλοντας την αστυνομία: «Η αστυνομία “παλεύει το οργανωμένο έγκλημα” βγάζοντας πιστόλια μέσα στις σχολές μας. Στην ΑΣΟΕΕ μπήκε σήμερα ένας ασφαλίτης, ο οποίος, σύμφωνα με τις καταγγελίες φοιτητών και φοιτητριών, έβγαλε όπλο και απείλησε τους φοιτητές/-ριες. Έπειτα, φυγαδεύθηκε με τη βοήθεια των ΜΑΤ, τα οποία προχώρησαν σε ρίψη κρότου λάμψης και σε ξυλοδαρμούς φοιτητών και φοιτητριών», ανέφερε η νεολαία του κόμματος.



    ΣΧΟΛΙΑ