• Κοινωνία

    Συγκέντρωσε 19.742 μόρια και μπήκε στη Γυμναστική Ακαδημία

    • NewsRoom
    βάσεις

    (Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ)


    Μαθητής κατάφερε να εισαχθεί πρώτος στη σχολή, που είχε δηλώσει στο μηχανογραφικό του με 19.742 μόρια. Μάλιστα, ο υποψήφιος δεν προτίμησε κάποια απαιτητική σχολή, όπως την Ιατρική, αλλά την Γυμναστική Ακαδημία Κομοτηνής.

    Όπως αναφέρει το paratiritis-news.gr ο ή η πρώτη των πρώτων στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης πέτυχε επίδοση 19.742 μορίων.

    Ακολουθεί η Ιατρική της Αλεξανδρούπολης όπου ο πρώτος φοιτητής εισάγεται με επίδοση 19.180 μορίων και ακολουθεί το Τμήμα Μοριακής Βιολογίας και Γενετικής όπου ο πρώτος φοιτητής πέρασε με 18.553 μόρια.

    Να σημειωθεί ότι για την εισαγωγή των υποψηφίων στα ΤΕΦΑΑ όλης της χώρας απαιτείται και η συμμετοχή σε αγωνίσματα που προσμετρούνται στο τελικό σύνολο μορίων των υποψηφίων γεγονός που συντελεί στην εν λόγω επίδοση.

    Πέρασε με… 3!

    Από την άλλη, υπήρξαν μαθητές που συγκέντρωσαν 3 ολόκληρα μόρια και πέρασαν σε ΤΕΙ, στα οποία υπάρχει πιθανότητα στο μέλλον να μετατραπούν σε ΑΕΙ. Πρόκειται για το τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων ΤΕΙ Ηπείρου, στο οποίο εισήχθησαν φοιτητές με 3.034 μόρια, ενώ στο αντίστοιχο τμήμα του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, η βάση του τμήματος ήταν 3.072 μόρια και σε αυτό του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας με 4.064.

    Με λίγο μεγαλύτερη βάση από τα παραπάνω «άνοιξε» το τμήμα Τεχνολογίας Περιβάλλοντος – Συντήρησης Αρχαιοτήτων του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων καθώς οι υποψήφιοι μπήκαν με 4.738 μόρια.

    Σύμφωνα με τους σχεδιασμούς του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Γαβρόγλου κάποια τέτοια ΤΕΙ πρόκειται να μετατραπούν σε πανεπιστήμια μετά τις συνενώσεις που θα προκύψουν με ΑΕΙ. Έτσι δεν αποκλείεται να δούμε φοιτητές συγκεκριμένων τμημάτων που εισήχθησαν σε τεχνολογικό τμήμα με σχεδόν «λευκή κόλλα», να αποφοιτήσουν από πανεπιστήμιο.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Τραγωδία: 18χρονη σκοτώθηκε γυρνώντας από το γλέντι για την επιτυχία της στις Πανελλήνιες

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πανελλήνιες 2018: Στην Ιατρική Θεσσαλονίκης η… πρώτη των πρώτων!

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Η 38χρονη που πέρασε δεύτερη στην Ιατρική Θεσσαλονίκης και εκπλήρωσε το παιδικό της όνειρο



    ΣΧΟΛΙΑ