ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Αισθητός στην Αττική έγινε σεισμός που σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής στις 20:15, νοτιοανατολικά του νησιού της Ύδρας.
Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία από το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο ο σεισμός είχε μέγεθος 4,2 Ρίχτερ. Το εστιακό βάθος του σεισμού ήταν δύο χιλιόμετρα και 91 χιλιόμετρα νότια της Αθήνας το επίκεντρο. Το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο στην αναθεωρημένη Λύση δίνει το σεισμό στα 4,1 ρίχτερ, το εστιακό βάθος είναι στα 13,1 χιλιόμετρα και το επίκεντρο βρίσκεται 91 χιλιόμετρα νότια από την Αθήνα.
Σύμφωνα με τις πρώτες δηλώσεις των ειδικών, πάντως, η αποψινή δόνηση είναι στο μέγιστο της δυναμικότητας της περιοχής της Ύδρας, η οποία ιστορικά παρουσιάζει χαμηλή σεισμικότητα. Οι επιστήμονες παρακολουθούν το φαινόμενο, καθώς στις 27 Σεπτεμβρίου στην ίδια περιοχή είχε σημειωθεί μια ακόμα δόνηση 3,6 Ρίχτερ.

Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.