ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Συνεχείς δονήσεις καταγράφονται από νωρίς το πρωί στα ελληνοαλβανικά σύνορα.
Σεισμική δόνηση μεγέθους 5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε στις 07.26 π.μ. Το επίκεντρο του σεισμού ήταν 47 χλμ. δυτικά της Καστοριάς κοντά στην Αλβανική πόλη Ερσέκα και το εστιακό βάθος εκτιμάται στα 3,5 χλμ. Ο σεισμός έγινε αισθητός σε όλη την δυτική Μακεδονία την Ήπειρο και την Νότια Αλβανία.΄
Ακολούθησαν πέντε ακόμη σεισμικές δονήσεις στην ίδια περιοχή, μεγέθους από 2,5 έως 4,4R ενώ στις 10 το πρωί σημειώθηκε νέος σεισμός μεγέθους 4,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.
Το επίκεντρο του σεισμού ορίζεται στα 45 χιλ. δυτικά της Καστοριάς, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.
Οι σεισμολόγοι παρακολουθούν το φαινόμενο.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Λιανεμπόριο: Οριακή πτώση 0,1% στην Ευρωζώνη τον Μάρτιο – Άνοδος 0,3% στην ΕΕ
- Αυστρία: Ηλικιωμένος σκότωσε σύζυγο και κόρη και αυτοκτόνησε
- Impact Series: Η Ασφαλής Τεχνητή Νοημοσύνη και το Μέλλον της Εργασίας στον θεσμό διαλέξεων του Μητροπολιτικού Κολλεγίου
- Κωνσταντίνος Αργυρός-Αλεξάνδρα Νίκα: Νέα επιχειρηματική κίνηση από το ζευγάρι – Ποια η σύνδεση με τον Μπραντ Πιτ
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.