ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Νέα σεισμική δόνηση μεγέθους 5,3 βαθμών σημειώθηκε το απόγευμα στην Κύπρο, σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο (EMSC).
Σεισμός ίδιου μεγέθους είχε σημειωθεί και στις 11.32 το πρωί, χωρίς να αναφερθούν τραυματισμοί ή ζημιές. Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε σε απόσταση 10 χλμ. βορειοανατολικά της Πάφου και το εστιακό του βάθους υπολογίστηκε στα 14 χιλιόμετρα.
Ακολούθησαν πολλοί μετασεισμοί, μεταξύ των οποίων και ένας μεγέθους 5,3 βαθμών που έγινε αισθητός μέχρι τη Λευκωσία.
Η Κύπρος βρίσκεται σε μια σεισμικά ενεργή ζώνη, όμως οι σεισμοί σπανίως προκαλούν σημαντικές ζημιές. Στις μαρτυρίες ανθρώπων που αναρτήθηκαν στον ιστότοπο του EMSC ορισμένοι ανέφεραν ότι ο πρωινός σεισμός έγινε αισθητός μέχρι τον Λίβανο.
Διαβάστε επίσης
Kυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αθήνα για την 52η επέτειο του Πολυτεχνείου
Τουρκία: Βρέθηκε το μαύρο κουτί του C-130 που συνετρίβη – Συνεχίζονται οι έρευνες, λέει ο Ερντογάν
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- 2025: Οι πιο επιδραστικές στιγμές και συμφωνίες που αναδιαμόρφωσαν τη μόδα και τον κλάδο πολυτελείας
- Από την ψηφιακή επιτυχία στις θεσμικές αποτυχίες του επιτελικού κράτους του Μητσοτάκη
- Οι τοπικές συρράξεις ελλοχεύουν κινδύνους για την διεθνή ναυσιπλοΐα, για τα πλοία και τα πληρώματα
- Πλειστηριασμοί: Ποδαρικό στη Μύκονο κάνει το «ηλεκτρονικό σφυρί» το 2026