• Σεισμοί

    Και δεύτερος πιο δυνατός σεισμός 5,2 Ρίχτερ στη Σάμο

    • NewsRoom
    Σεισμός

    Σεισμός στη Ζάκυνθο


    Και δεύτερος πιο δυνατός σεισμός σημειώθηκε πριν από λίγο στη Σάμο με διαφορά 14 λεπτών από τον πρώτο.

    Η πρώτη σεισμική δόνηση των 4,7 Ρίχτερ σημειώθηκε στις 12:56, 14 χιλιόμετρα νότια νοτιοδυτικά του Πυθαγορείου Σάμου, και έγινε αισθητή και στα Δωδεκάνησα.

    Η δεύτερη σεισμική δόνηση των 5,2 Ρίχτερ έγινε στις 13:10.

    Και οι δύο σεισμικές δονήσεις, σύμφωνα με μαρτυρίες, έγιναν ιδιαίτερα αισθητές στο νησί, ωστόσο μέχρι και αυτή την ώρα δεν υπάρχουν αναφορές για υλικές ζημιές ή τραυματισμούς.

    Στο νησί επικρατεί αναστάτωση.

    Στις 13:19 σημειώθηκε στην περιοχή ασθενής μετασεισμός 3,1 Ρίχτερ.

    Για τους δύο σεισμούς που σημειώθηκαν στη Σάμο μέσα σε λίγα λεπτά, μεγέθους 4,7 και 5,2 Ρίχτερ αντίστοιχα, μίλησε ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας και καθηγητής Γεωλογίας, Ευθύμιος Λέκκας.

    Όπως εξήγησε είναι δύο διαφορετικοί σεισμοί, δεν είναι η τυπική ακολουθία που ακολουθείται συνήθως και ο δεύτερος δεν είναι μετασεισμός.

    «Επικοινώνησα με τον δήμαρχο, δόθηκαν οδηγίες για τις απαραίτητες διαδικασίες» είπε ο κ. Λέκκας μιλώντας στον ΣΚΑΪ και δήλωσε ότι «δεν έχουμε εικόνα για το αν υπάρχουν επιπτώσεις για ζημιές ή τραυματισμούς».

    Ο ίδιος είπε, ότι οι δύο νέες σεισμικές δονήσεις δεν συνδέονται με τις σεισμικές δονήσεις που είχαν εκδηλωθεί προ διετίας.

    «Είμαστε επιφυλακτικοί ακόμα» σημείωσε ο Ευθύμιος Λέκκας.

    Διαβάστε επίσης

    Ισχυρός σεισμός τώρα 4,7 Ρίχτερ στη Σάμο



    ΣΧΟΛΙΑ