ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Σεισμός 7,2 βαθμών σημειώθηκε στην περιοχή της Χερσονήσου της Αλάσκας νωρίς σήμερα το πρωί, σύμφωνα με το αμερικανικό ινστιτούτο γεωλογικών μελετών USGS, ενώ ήρθη η προειδοποίηση για τσουνάμι για κοντινές περιοχές που είχε εκδοθεί νωρίτερα.
Το Σύστημα Προειδοποίησης για Τσουνάμι των ΗΠΑ απέσυρε την προειδοποίηση για τσουνάμι που είχε εκδώσει νωρίτερα για τις παράκτιες περιοχές της Νότιας Αλάσκας και της Χερσονήσου της Αλάσκας.
«Όσον αφορά τις αμερικανικές και καναδικές ακτές στον Ειρηνικό, δεν υπάρχει απειλή για τσουνάμι», ανέφερε σε ανακοίνωσή του.
Το USGS αναθεώρησε προς τα κάτω σε 7,2 το μέγεθος του σεισμού από προηγούμενη εκτίμησή του, όπως και το εστιακό του βάθος σε 32,6 χιλιόμετρα από αυτό που είχε ανακοινώσει αρχικά.
Η Αλάσκα ανήκει στη ζώνη του πυρός του Ειρηνικού, μια περιοχή με μεγάλη σεισμική δραστηριότητα.
Δεν υπάρχουν πληροφορίες για την πρόκληση ζημιών ή απωλειών.
Διαβάστε επίσης:
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Αττική, Εύβοια, Λακωνία και Βόρειο Αιγαίο: Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς την Παρασκευή
- Ιράν: Ενέκρινε νομοσχέδιο για την αναστολή της συνεργασίας του με τον ΔΟΑΕ – Η αντίδραση της Γαλλίας
- Οικογένεια Δημητρίου: Η Mayor ανακοινώνει την έναρξη λειτουργίας του Unda στην Κέρκυρα
- Τραμπ – Νετανιάχου: Μετά το Ιράν συμφώνησαν να τελειώσουν και τον πόλεμο στη Γάζα «σε δύο εβδομάδες»
