ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ισχυρός σεισμός έγινε αισθητή στην επαρχία Μπατάνγκας, στο νησί Λουζόν των Φιλιππίνων, νωρίς σήμερα το πρωί.
Ο σεισμός εκτιμήθηκε ότι είχε ισχύ 6,3 βαθμών τόσο από το Ινστιτούτο Σεισμολογίας και Ηφαιστειολογίας των Φιλιππίνων (PHIVOLCS) όσο και από το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο (EMSC).
Σύμφωνα με το Ινστιτούτο, το εστιακό βάθος του σεισμού, που καταγράφηκε στις 07:43 (τοπική ώρα), ήταν 74 χιλιόμετρα, ενώ το επίκεντρό του εντοπίστηκε κάπου 10 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της πόλης Καλατάγκαν, περίπου 100 χιλιόμετρα νότια της πρωτεύουσας.
Η δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητή στη Μανίλα και σε άλλα τμήματα της νήσου Λουζόν, όπου ζει περίπου ο μισός από τον πληθυσμό των Φιλιππίνων (108 εκατ.).
Το Ινστιτούτο αναμένει μετασεισμική δραστηριότητα, ενώ εκτίμησε πως ενδέχεται να προκλήθηκαν ζημιές.
Δεν υπάρχουν πάντως πληροφορίες για θύματα ή σοβαρές υλικές ζημιές μέχρι στιγμής.
Οι Φιλιππίνες πλήττονται συχνά από σεισμούς, καθώς το αρχιπέλαγος βρίσκεται πάνω στον λεγόμενο «Δακτύλιο της Φωτιάς» του Ειρηνικού Ωκεανού.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Πετρέλαιο: Ξανά πάνω από τα $100 το Brent μετά τη βουτιά 11% της Δευτέρας
- Ο Γιώργος Μαργώνης αναλαμβάνει Αντιπρόεδρος Ευρώπης της Philip Morris International με ευθύνη τη Νοτιοανατολική Ευρώπη
- Τσαγκαράκης: Οδηγήθηκε σήμερα στον ανακριτή – Οι κατηγορίες με τις οποίες είναι αντιμέτωπος
- Ο Εμμανουήλ Καραλής νέος μέτοχος της εταιρείας Ελληνικά Οινοποιεία
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.