ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ισχυρός σεισμός 5,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ με επίκεντρο τη Μαγούλα ταρακούνησε την Αθήνα σήμερα το μεσημέρι στις 14:13.
Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο, το επίκεντρο προσδιορίζεται 19 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Αθήνας και και σε μόλις 12 χιλιόμετρα βάθος.
Ο σεισμός ήταν επιφανειακός και είχε διάρκεια 15 δευτερολέπτων, με αποτέλεσμα η σεισμική δόνηση να γίνει ιδιαίτερα αισθητή.
Μετά τη σεισμική δόνηση, και ενδεχομένως λόγω υπερφόρτωσης δικτύου, υπήρξε πρόβλημα στις επικοινωνίες, ενώ σημειώθηκαν και προβλήματα ηλεκτροδότησης.

Αμέσως μετά τον σεισμό υπήρξαν προβλήματα στην επικοινωνία, ενώ ήδη η Πυροσβεστική υπηρεσία έχει λάβει εκατοντάδες τηλέφωνα, που αφορούν κυρίως σε απεγκλωβισμούς από ασανσέρ.
Αυτή την ώρα, τριάντα οχήματα της πυροσβεστικής κατευθύνονται στη δυτική Αττική.
Ευτυχώς, μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματισμούς ή κατάρρευση κατοικιών.
Ενημερωθείτε εδώ για την σεισμική δραστηριότητα τόσο στην Ελλάδα όσο και στον υπόλοιπο κόσμο
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Χρηματιστήριο: Στις 2.505 μονάδες ο δείκτης για πρώτη φορά μετά από 17 χρόνια
- Eurostat: Τη δεύτερη μεγαλύτερη μείωση στην τιμή του ντίζελ στην ΕΕ πέτυχε η Ελλάδα
- Qatargate: Ένταλμα σύλληψης για τον Αβραμόπουλο από τη βελγική Δικαιοσύνη – Τι απαντά ο ίδιος
- Χρηματιστήριο: Φορτσάρουν οι τράπεζες, πολύ κοντά στις 2.500 ο δείκτης
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.