• Σεισμοί

    Δραματική κατάσταση στη Σμύρνη: 20 νεκροί, 786 τραυματίες – Μάχη με τον χρόνο για τους εγκλωβισμένους (upd)

    • NewsRoom

    ΑΠΕ-ΜΠΕ/©Anadolu Agency/Mehmet Emin Mengüarslan


    Μάχη μα τον χρόνο δίνουν τα σωστικά συνεργεία στην Σμύρνη, προκειμένου να απεγκλωβίσουν όσο περισσότερους πολίτες από τα χαλάσματα των κτιρίων που κατέρρευσαν από τον ισχυρό σεισμό των 6,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που σημειώθηκε βορειοδυτικά της Σάμου. Πλάι στα σωστικά συνεργεία, απλοί κάτοικοι της περιοχής προσπαθούν και αυτοί να  βοηθήσουν στην επιχείρηση απεγκλωβισμού.

    Σύμφωνα με τον νεότερο απολογισμό οι νεκροί ανέρχονται στους 20, οι τραυματίες είναι τουλάχιστον 786 και οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης συνεχίζονται σε κτίρια που κατέρρευσαν ή υπέστησαν σοβαρές ζημιές.

    Ο δήμαρχος της Σμύρνης ανέφερε στο CNN Turk ότι ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί. Τουλάχιστον 20 κτήρια κατέρρευσαν σε μια πόλη που κατοικούν 4,5 εκατομμύρια άνθρωποι. Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στη γειτονιά Μαναβκουγιού, όπου επλήγη περισσότερο.

    Στις επιχειρήσεις συμμετέχει και η τουρκική Ερυθρά Ημισέληνος με 48 μέλη της και 16 οχήματα.    Στη Σμύρνη μεταβαίνει και ομάδα 150 ατόμων με 21 οχήματα από την Πυροσβεστική Υπηρεσία της Κωνσταντινούπολης, για να λάβει μέρος στις έρευνες εντοπισμού και διάσωσης. Ήδη, πάνω από 50 πυροσβεστικά οχήματα και 200 διασώστες έχουν αναπτυχθεί στο σημείο, σύμφωνα με την AFAD.

     

    Περιοχές στην Σμύρνη πλημμύρισαν ενώ όπως δείχνει βίντεο, η θάλασσα παρασέρνει τα πλοία από το λιμάνι.

     

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ