• Σεισμοί

    Χρυσοχοΐδης: «Δεν θα φύγουμε πριν περάσει κάθε κίνδυνος» (video)

    • NewsRoom


    Το φαινόμενο εξελίσσεται ομαλά ανέφερε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, σε δηλώσεις του για τον σεισμό 5,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που έπληξε την Αθήνα.

    «Δεν θα φύγουμε, δεν θα κοιμηθούμε πριν περάσει κάθε κίνδυνος», ανέφερε ο κ. Χρυσοχοΐδης, ανακοινώνοντας ότι, με εντολή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ο κρατικός μηχανισμός θα παραμένει σε πλήρη ετοιμότητα καθ’ όλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου. Όπως ανέφερε μάλιστα, η Αστυνομία, για την ασφάλεια των πολιτών που δεν θέλουν να κοιμηθούν σπίτι τους και των περιουσιών τους, έχει αναπτύξει δυνάμεις που θα περιπολούν όλο το βράδυ.

    Προτεραιότητα για την κυβέρνηση και τις αρμόδιες υπηρεσίες έχουν οι ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, σημείωσε ο κ. Χρυσοχοΐδης, ο οποίος εξήγησε πως η καταγραφή των ζημιών θα ξεκινήσει από από αύριο το πρωί.

    Σε επιφυλακή το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών

    Την ίδια ώρα σε επιφυλακή τέθηκε και το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, η πολιτική ηγεσία του και το σύνολο των υπηρεσιών και του προσωπικού του.

    Μεταξύ άλλων:

    · Ο Οργανισμός Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (Ο.Α.Σ.Π.) ενεργοποιήθηκε άμεσα και ήδη έχουν ολοκληρωθεί οι πρώτοι έλεγχοι.

    · Η διεύθυνση Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών (Δ.Α.Ε.Φ.Κ.) έχει συγκροτήσει κλιμάκιο αποτελούμενο από 50 μηχανικούς για να προβούν σε αυτοψίες.

    · Οι Κτιριακές Υποδομές Α.Ε. (Κτ.Υπ. Α.Ε.) έχουν ξεκινήσει τη διενέργεια ελέγχων σε δημόσια νοσοκομεία και σχολεία, καθώς και στις δικαστικές υποδομές.Αστυνομικές δυνάμεις θα περιπολούν όλο το βράδυ.

    Ενημερωθείτε εδώ για για την σεισμική δραστηριότητα τόσο στην Ελλάδα όσο και στον υπόλοιπο κόσμο



    ΣΧΟΛΙΑ