• Κοινωνία

    Σε ύφεση η φωτιά στην Κύπρο – H Eλλάδα στέλνει δύο Canadair

    • NewsRoom
    Φωτιά στην Κύπρο

    Πηγή: alphanews.live/cyprus


    Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες έδωσαν οι πυροσβέστες για την κατάσβεση της ανεξέλεγκτης φωτιάς που είχε ξεσπάσει στην περιοχή Άλασσα της Λεμεσού στην Κύπρο, ενώ ζητήθηκε η ενεργοποίηση του ευρωπαϊκού μηχανισμού rescEU.

    Η πύρινη λαίλαπα επεκτάθηκε χθες, Κυριακή σε περιοχή ανάμεσα στα χωριά Απεσιά, Γεράσα, Αψιού και Μαθηκολώνη, εξαιτίας των θυελλωδών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή, οι οποίοι έκαναν δύσκολο το έργο της κατάσβεσης.

    Προληπτικά εκκενώθηκαν οι κοινότητες Απεσιά, Αψιού και Μαθηκολώνη οι κάτοικοι των οποίων φιλοξενήθηκαν το βράδυ της Κυριακής στο Πολιτιστικό Κέντρο Λιμνάτη.

    Αυτή τη στιγμή, η πυρκαγιά είναι σε ύφεση και με το πρώτο φως της ημέρας ρίχθηκαν στην μάχη και εναέρια μέσα.

    Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου της πυροσβεστικής, Ανδρέα Κεττή, η πυρκαγιά χωρίστηκε σε τομείς σε συνεργασία με Τμήμα Δασών.

    Σήμερα εξάλλου, αναμένεται να φθάσουν στην Κύπρο εναέρια μέσα, μεταξύ άλλων από την Ελλάδα και τον Λίβανο. Το Ισραήλ έχει επίσης εκφράσει ενδιαφέρον να συνδράμει.

    Το «ευχαριστώ» στην Ελλάδα

    Δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη τύπου Canadair στέλνει η Ελλάδα προκειμένου να βοηθήσουν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς.

    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης σε ανάρτησή του αναφέρει: «Ευχαριστώ θερμά τον φίλο Υπουργό κ.Γ.Γεραπετρίτη για την άμεση ανταπόκριση και την αποστολή δυο αεροσκαφών τύπου Canadair που θα συνδράμουν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς στην επαρχία Λεμεσού».

    Η κατάσταση στο οδικό δίκτυο

    Λόγω της πυρκαγιάς που μαίνεται στην επαρχία Λεμεσού, έχει κλείσει ο δρόμος Γεράσας – Απεσιάς και από τις δύο κατευθύνσεις.

    Σε ανακοίνωσή της η αστυνομία προτρέπει τους οδηγούς που διακινούνται στην περιοχή  να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να συμμορφώνονται με τα σήματα τροχαίας και τις υποδείξεις των επί καθήκοντι αστυνομικών.

    Διαβάστε επίσης:

    Καιρός: Πτώση της θερμοκρασίας και ισχυροί άνεμοι

    Χωρίς ενεργό μέτωπο η φωτιά στον Όλυμπο – Οριοθετημένο το μέτωπο στη Ροδόπη



    ΣΧΟΛΙΑ