• Κοινωνία

    Ένταση στην είσοδο της ΔΕΘ – Σε εξέλιξη οι διαδηλώσεις (video-pics- upd)

    • NewsRoom


    Ένταση σημειώθηκε νωρίς το βράδυ στην πύλη της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. Ομάδα της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς επιχείρησε να σπάσει το φραγμό που είχε δημιουργηθεί με κιγκλιδώματα χωρίς να το καταφέρει.

    Η αστυνομία προχώρησε σε περιορισμένη χρήση χημικών.

    Νωρίτερα, σε φρούριο μετατράπηκε το κέντρο στη Θεσσαλονίκη καθώς τα μέτρα ασφαλείας είναι δρακόντεια με αφορμή την έναρξη της 84ης ΔΕΘ.

    Μέλη του ΠΑΜΕ συγκεντρώθηκαν στην Πλατεία Αριστοτέλους. Η πορεία διαμαρτυρίας ξεκίνησε λίγο αργότερα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης με τους διαδηλωτές  να σπάνε τον φραγμό της αστυνομίας στην ΧΑΝΘ και να κινούνται προς την Αγγελάκη.

    Η πορεία ακολουθεί το δρομολόγιο από Λεωφόρο Νίκης, Βελλίδειο και επιστροφή από Τσιμισκή. Το «παρών» έδωσε και ο γενικός γραμματέας του κομουνιστικού κόμματος Δημήτρης Κουτσούμπας, όπου σε δηλώσεις ανέφερε μεταξύ άλλων πως «η καπιταλιστική ανάπτυξη ούτε ωφέλιμη για όλους είναι ούτε αυτονόητη εξ αιτίας του διεθνούς περιβάλλοντος όπως ισχυρίζεται η σημερινή ελληνική κυβέρνηση».

    Την ίδια ώρα μέλη της ΓΣΕΕ και του Εργατικού Κέντρου συγκεντρώθηκε στο Άγαλμα του Βενιζέλου από όπου ξεκίνησε πορεία διαμαρτυρίας με δρομολόγιο: Εγνατία. Βενιζέλου, Τσιμισκή και ΧΑΝΘ.

    Δείτε τις φωτογραφίες του seleo.gr από τις δύο συγκεντρώσεις – διαδηλώσεις:

    Mέλη της  ΚΕΕΡΦΑ , ΟΚΔΕ , αλλά και φοιτητικοί σύλλογοι συγκεντρώθηκαν επίσης στην Αγία Σοφίας, ενώ στο Άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου πραγματοποιείται διαμαρτυρία κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών στην οποία συμμετέχει ο Ηλίας Κασιδιάρης. Aπό τη συγκεκριμένη συγκέντρωση έχουν πραγματοποιηθεί 33 προσαγωγές.

    Τέλος αντιεξουσιαστές βρίσκονται συγκεντρωμένοι στην Καμάρα.



    ΣΧΟΛΙΑ