Κοινωνία

Σχολεία: Πάνω από 6.000 νέα θετικά self test – Έκλεισαν δύο τμήμα λόγω πολλαπλών κρουσμάτων

  • NewsRoom
self test


Περισσότερα από 6.000 θετικά self test μαθητών και εκπαιδευτικών εντοπίστηκαν κατά τον τρίτο έλεγχο της πρώτης εβδομάδας επιστροφής στα σχολεία μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων.

Συγκεκριμένα, βρέθηκαν 6.364 θετικά τεστ μέχρι χθες βράδυ, σύμφωνα με πληροφορίες του υπουργείου Παιδείας.

Τα τμήματα σε αναστολή λειτουργίας σε όλη την επικράτεια λόγω πολλαπλών κρουσμάτων είναι δύο.

Στους δύο προηγούμενους ελέγχους, της Κυριακής και της Δευτέρας, είχαν βρεθεί θετικά 15.547 και 9.688 άτομα αντιστοίχως.

Μαζί με τα σημερινά αποτελέσματα, τα κρούσματα που εντοπίστηκαν μέσα στα σχολεία σε πέντε ημέρες φτάνουν τα 38.287.

Μέγαρο Μαξίμου και υπουργείο Παιδείας τονίζουν ότι η απόφαση για το άνοιγμα των σχολείων ήταν σωστή και συνέβαλε στον εντοπισμό δεκάδων χιλιάδων κρουσμάτων, πολλά από τα οποία δεν θα εντοπίζονταν ποτέ, καθώς οι φορείς μπορεί να ήταν ασυμπτωματικοί.

Τα κρούσματα αυτά, προσθέτουν, δεν θα απομονώνονταν και θα συνέβαλαν στην περαιτέρω διασπορά του ιού στην κοινότητα.

Σε ανάρτησή του την περασμένη Δευτέρα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ανέφερε: «Καλή αρχή με ανοιχτά και ασφαλή σχολεία!

Παρά τις δυσκολίες, όπως παντού στον κόσμο, έτσι και στην Ελλάδα οι μαθητές επιστρέφουν στη γνώση και οι εκπαιδευτικοί μας στο λειτούργημά τους. Μάλιστα την πρώτη μέρα μαθημάτων, χάρη στο σύστημα των μαζικών τεστ, εντοπίστηκαν πάνω από 15.000 κρούσματα κορωνοϊού τα οποία, διαφορετικά, θα κυκλοφορούσαν στην κοινότητα μεταδίδοντας πολύ πιο εύκολα τον ιό.

Θέλω να υπογραμμίσω ότι η πατρίδα μας είναι στις πρώτες θέσεις στην Ευρώπη σε εργαστηριακούς και αυτοδιαγνωστικούς ελέγχους. Μέχρι τώρα έχει οργανώσει και διαθέσει 94.000.000 τεστ σε 7.800.000 πολίτες. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, μαζί με τους εμβολιασμούς είναι η καλύτερη απάντηση στην πανδημία και ειδικά στην μετάλλαξη «Ο». Γι’ αυτό και το πρόγραμμα παρακολούθησης της δημόσιας υγείας συνεχίζεται σε ολόκληρη τη χώρα.

Είναι σίγουρο ότι τις επόμενες εβδομάδες θα υπάρξουν κάποια προβλήματα. Όμως θα είναι μικρότερα από το κέρδος που θα έχει η κοινωνία, οι γονείς και, κυρίως, τα παιδιά μας. Με το σαφές αλλά και ευέλικτο σχέδιο της Πολιτείας, τη συμπαράσταση των εκπαιδευτικών και την κατανόηση όλων, σήμερα κάνουμε ένα βήμα μπροστά. Τα ανοιχτά σχολεία μπορούν να γίνουν προάγγελος και της ανοιχτής κοινωνίας».

Διαβάστε ακόμη:

Self test: Διευκρινίσεις για μαθητές που βρέθηκαν αρνητικοί τη Δευτέρα, αλλά θετικοί την Τρίτη

Σχολεία: Άλλα 9.688 κρούσματα μεταξύ μαθητών και εκπαιδευτικών

Μήνυμα Μητσοτάκη για ανοιχτά σχολεία: Τι λέει για τα 15.000 κρούσματα σε μαθητές και εκπαιδευτικούςΣΧΟΛΙΑ