• Κοινωνία

    Σχολεία: Άλλα 9.688 κρούσματα μεταξύ μαθητών και εκπαιδευτικών

    • NewsRoom


    Σε 9.688 ανέρχονται σήμερα τα θετικά self test εκπαιδευτικών και μαθητών. Θα ακολουθήσει και τρίτο τεστ την Πέμπτη για την προσέλευση των μαθητών την Παρασκευή.

    Μαζί με τα 15.547 που ανακοινώθηκαν χθες, προκύπτει ότι μέσα σε 48 ώρες ανιχνεύθηκαν 25.235 κρούσματα.

    Σε περίπτωση κρούσματος σε τάξη ακολουθείται συγκεκριμένο πρωτόκολλο, που πλέον περιλαμβάνει έλεγχο όλων των παιδιών και όχι μόνο αυτών που κάθονταν στις διπλανές θέσεις.

    Από χθες Μέγαρο Μαξίμου και υπουργείο Παιδείας τονίζουν ότι τα 25.000 και πλέον κρούσματα εντοπίστηκαν χάρη στο άνοιγμα των σχολείων και πως διαφορετικά τα κρούσματα αυτά δεν θα είχαν γίνει γνωστά, συμβάλλοντας πολλαπλασιαστικά στην μετάδοση του ιού στην κοινότητα.

    Προσλήψεις εκπαιδευτικών

    Αναφορικά με τα κενά που δημιουργούνται στα σχολεία εξαιτίας της απουσίας χιλιάδων εκπαιδευτικών λόγω νόσησης από κορονοϊό, το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε χθες -σε συνεργασία με τα Υπουργεία Οικονομικών, Εσωτερικών και Ανάπτυξης- ανακοίνωσε την άμεση πρόσληψη 4.784 αναπληρωτών εκπαιδευτικών, 3.576 εξ αυτών με συμβάσεις τρίμηνης διάρκειας και 1.208 αναπληρωτών (γενικής εκπαίδευσης, μαθητείας, ψυχολόγοι/κοινωνικοί λειτουργοί) με συμβάσεις ως τη λήξη του σχολικού έτους.

    «Με την ανάληψη των καθηκόντων τους τις αμέσως επόμενες ημέρες, οι εκπαιδευτικοί αυτοί θα ενισχύσουν το ανθρώπινο δυναμικό της εκπαίδευσης στην απαιτητική συγκυρία της πανδημίας» αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας.

    Διαβάστε ακόμη:

    Τζανάκης: Νέο ρεκόρ κρουσμάτων σήμερα – «Ναι» σε επαναφορά της μουσικής

    Πού γίνονται δωρεάν rapid test σήμερα Τρίτη



    ΣΧΟΛΙΑ