ΥΓΕΙΑ

Self test: Διευκρινίσεις για μαθητές που βρέθηκαν αρνητικοί τη Δευτέρα, αλλά θετικοί την Τρίτη

  • NewsRoom
Δύο δωρεάν self test για τους μη εμβολιασμένους που επιστρέφουν από διακοπές

Self test


Διευκρινίσεις σε ερωτήματα πολιτών που ανησυχούν, θεωρώντας ότι όσοι ανιχνεύθηκαν αρνητικοί στο self test της Δευτέρας, αλλά θετικοί στο τεστ της Τρίτης, μετέδωσαν τον ιό πηγαίνοντας στο σχολείο, δίνουν πηγές του υπουργείου Υγείας.

Οι ίδιες πηγές τονίζουν ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει, καθώς:

1. Όσοι έχουν αρνητικό τεστ αντιγόνου δε μεταδίδουν, και

2. Δεν εμφανίζονται όλοι οι θετικοί ταυτόχρονα. Η επώαση της νόσου δεν έχει κοινή ημερομηνία έναρξης άρα λογικό είναι να μην εμφανιστούν ταυτόχρονα.

«Ανά πάσα στιγμή μπορούν να υπάρχουν θετικά self-test. Το σημαντικό είναι τα εν δυνάμει αυτά κρούσματα να ανιχνεύονται, να περιορίζονται και να ελέγχονται περαιτέρω. Είναι λοιπόν πολύ σημαντικό να υπάρχουν οι τακτικοί έλεγχοι για να εντοπίζουν εκείνους που μπορεί να είναι κρούσματα ανά πάσα στιγμή.

Στη φάση που βρισκόμαστε έχει πολύ μεγάλη σημασία οι πολίτες να ενημερώνονται σωστά και υπεύθυνα, ώστε να μπορέσουν να προστατευτούν αποτελεσματικά. Το σχέδιο testing των σχολείων διασφαλίζει ακριβώς ότι τα σχολεία παραμένουν ανοιχτά και τα κρούσματα εντοπίζονται έγκαιρα και απομονώνονται για να μην υπάρχει διασπορά» ανέφεραν οι ίδιες πηγές.

Διαβάστε ακόμη:

Σχολεία: Άλλα 9.688 κρούσματα μεταξύ μαθητών και εκπαιδευτικώνΣΧΟΛΙΑ