• Κοινωνία

    Σχολεία: Πάνω από 15.500 τα θετικά self test – Οι οδηγίες για όσα παιδιά νοσούν

    • NewsRoom
    self test


    Χιλιάδες κρούσματα αποκάλυψαν τα self test που έγιναν εν όψει της επαναλειτουργίας των σχολείων.

    Μέχρι την Κυριακή, τα τεστ είχαν παραλάβει το 90% των δικαιούχων -μαθητές και εκπαιδευτικοί- ενώ σήμερα το πρωί, από τις 7:00, διανέμονταν self test από τις σχολικές μονάδες.

    Οι πρώτες πληροφορίες, το πρωί, ανέφεραν περί τα 14.000 κρούσματα από τα self test στα σχολεία.

    Ωστόσο, λίγες ώρες αργότερα, τα νέα στοιχεία δείχνουν 15.547 κρούσματα. Όπως αναφέρουν οι ειδικοί και το υπουργείο Παιδείας, πρόκειται για χιλιάδες κρούσματα που δεν θα είχαν βρεθεί δίχως τα τεστ που έγιναν για το άνοιγμα των σχολείων.

    Πρόκειται για το μεγαλύτερο, ταυτόχρονο έλεγχο πληθυσμού για τον κορονοϊό από την αρχή της πανδημίας.

    Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Παιδείας, υποβλήθηκαν σε τεστ 1,6 εκατομμύρια άνθρωποι (τις προηγούμενες φορές στους ελέγχους των σχολείων ήταν μικρότερος ο αριθμός, καθώς έκαναν έλεγχο μόνο οι ανεμβολίαστοι, ενώ πλέον και οι εμβολιασμένοι).

    Με βάση το νέο πρωτόκολλο, όλος ο μαθητικός και εκπαιδευτικός πληθυσμός θα κάνει σήμερα ένα νέο, δεύτερο self test για την προσέλευση στο σχολείο αύριο Τρίτη.

    Τι συμβαίνει σε περίπτωση κρούσματος στα σχολεία – Πόσο διαρκεί η καραντίνα

    Αν ένας μαθητής διαγνωστεί θετικός στον COVID-19, τότε θα μπαίνει σε απομόνωση για 5 ημέρες τουλάχιστον. Η καραντίνα θα διακόπτεται μετά από 5 ημέρες:

    1. εφόσον δεν υπάρχουν συμπτώματα, ή τα συμπτώματα μετά το πενθήμερο -προεξάρχοντος του πυρετού- υποχωρούν, και
    2. με αρνητικό self test. Εάν ο πυρετός συνεχίζει ή υπάρχει θετικό self (ή rapid) τεστ, η απομόνωση θα παρατείνεται

    Επιπλέον, σε περίπτωση κρούσματος, θα γίνονται διαγνωστικοί έλεγχοι (τεστ) κάθε ημέρα σε όλο τον πληθυσμό της τάξης για 5 ημέρες. Σε περίπτωση που παρατηρηθεί εκτεταμένη διασπορά σε κάποιο τμήμα, τότε το τμήμα αυτό θα κλείνει σε σύντομο χρονικό διάστημα.

    Το υπουργείου Παιδείας διευκρινίζει για την περίπτωση κρούσματος:

    Πλέον όλοι οι μη εμβολιασμένοι μαθητές θα κάνουν δωρεάν τεστ, κάθε μέρα, για 5 ημέρες. Συγκεκριμένα, θα κάνουν δύο rapid και ένα self test σε διάστημα 5 ημερών, επιπλέον των δύο σταθερών την εβδομάδα, άρα 5 τεστ σε 5 ημέρες.

    Οι εμβολιασμένοι μαθητές θα κάνουν ένα self test επιπλέον των δύο εβδομαδιαίων, δηλαδή συνολικά τρία δωρεάν την εβδομάδα.

    Διαβάστε ακόμη:



    ΣΧΟΛΙΑ